194
Φυλακή υψίστης ασφαλείας στις ΗΠΑ | REUTERS/Bryan Woolston/File Photo

Καλιφόρνια: Βοηθήματα για την πανδημία κατέληξαν σε ισοβίτες!

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 11:10
Φυλακή υψίστης ασφαλείας στις ΗΠΑ
|REUTERS/Bryan Woolston/File Photo

Καλιφόρνια: Βοηθήματα για την πανδημία κατέληξαν σε ισοβίτες!

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 11:10

Χιλιάδες φυλακισμένοι στην Καλιφόρνια, μεταξύ τους ακόμη και σίριαλ κίλερ και θανατοποινίτες, έλαβαν παράνομα τεράστια ποσά από το ταμείο για την πανδημία, όπως αποκάλυψαν –ή μάλλον ανακάλυψαν καθυστερημένα– οι Αρχές της Πολιτείας.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της Καλιφόρνιας, τονίζει η Telegraph. Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια –πιθανόν μέχρι και ένα δισεκατομμύριο– έχουν ήδη καταβληθεί παράνομα στους φυλακισμένους.

Μόνο από τον Μάρτιο ώς τον Αύγουστο έχουν εντοπιστεί πληρωμές 140 εκατ. δολαρίων σε 20.000 κρατούμενους – και αυτές είναι μόνο οι επιβεβαιωμένες. Επιπλέον, πάνω από 420.000 δολάρια έχουν καταβληθεί σε 130 θανατοποινίτες, μεταξύ των οποίων και διαβόητοι σίριαλ κίλερ.

Οι Αρχές εντόπισαν καθυστερημένα ότι δεκάδες χιλιάδες δηλώσεις από ανέργους λόγω κορονοϊού προέρχονταν από τις φυλακές. Σε πολλές περιπτώσεις οι φυλακισμένοι έδιναν τα πραγματικά τους στοιχεία για να ενισχύσουν οικεία τους πρόσωπα, αλλά δεν έλειπαν και οι περιπτώσεις που έδιναν εντελώς ψεύτικα στοιχεία.

Αντίθετα με άλλες πολιτείες, η Καλιφόρνια δεν διασταύρωσε τη λίστα των ανέργων λόγω κορονοϊού με αυτή των αιτήσεων των φυλακισμένων. Μόνο τον Οκτώβριο έγινε ένας σχετικός έλεγχος που έδειξε… τέρατα και σημεία.

«Ειλικρινά, μας κορόιδευαν οι κρατούμενοι», ανέφεραν σε επιστολή τους προς τον κυβερνήτη της πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ, εννέα εισαγγελείς, καθώς η Πολιτεία σπεύδει να πάρει μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...