273
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομιλεί με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου | ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ | ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Καλεσμένη της Προέδρου της Δημοκρατίας η Δόμνα Μιχαηλίδου για τον θεσμό της αναδοχής

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 22:33
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομιλεί με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου | ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
|ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Καλεσμένη της Προέδρου της Δημοκρατίας η Δόμνα Μιχαηλίδου για τον θεσμό της αναδοχής

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 22:33

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε την Τετάρτη η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, συνοδεύοντας 29 παιδιά από τη δομή παιδικής προστασίας «Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας».

Αφορμή γι’ αυτή την επίσκεψη στάθηκε η υπόσχεση που έδωσε στα παιδιά στις 20 Δεκεμβρίου 2020 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία είχε επισκεφθεί την «Παιδόπολη». Τότε, η Πρόεδρος είχε δεσμευτεί στα παιδιά ότι, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα τα προσκαλέσει στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα 29 παιδιά συνόδευαν, εκτός από την κυρία Μιχαηλίδου, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής Γιάννος Λιβανός, η διευθύντρια Μαρία Αποστολοπούλου και ο κοινωνικός λειτουργός Ανδρέας Κασκανιώτης.

«Πιστή στην προώθηση του θεσμού της αναδοχής και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της αποϊδρυματοποίησης των παιδιών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί και στηρίζει τις δράσεις της υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων», προσθέτει το υπουργείο.

ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για το θεσμό της αναδοχής και την ευρύτερη κοινωνική πολιτική που σχετίζεται με την παιδική προστασία. Το κράτος παρεμβαίνει δυναμικά και νομοθετεί, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών. Έχουμε ρίξει το βάρος μας στο θεσμό της αναδοχής, καθώς φαίνεται να είναι ο μόνος δρόμος, η μόνη λύση, για να μην ξοδεύουν άλλο, αυτά τα παιδιά την παιδικότητά τους σε μία κλειστή δομή, αλλά να την ζήσουν σε μία ζεστή αγκαλιά. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή φροντίδα και είναι ευθύνη της Πολιτείας να εξασφαλίσουμε μία οικογένεια για κάθε παιδί», υπογράμμισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...