294
Ο 21 ετών προφυλακισθείς με τους τρεις ανήλικους συνεργούς του, έψαχναν στους τάφους για χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή | ΕΛ.ΑΣ./φωτ. αρχείου

Καλαμάτα: Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη των νεαρών τυμβωρύχων – γιατί άνοιξαν τους τάφους

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 16:37
Ο 21 ετών προφυλακισθείς με τους τρεις ανήλικους συνεργούς του, έψαχναν στους τάφους για χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή
|ΕΛ.ΑΣ./φωτ. αρχείου

Καλαμάτα: Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη των νεαρών τυμβωρύχων – γιατί άνοιξαν τους τάφους

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 16:37

Στη φυλακή οδηγήθηκε κατόπιν απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα ο 21 ετών Ρομά που μαζί με δύο άλλους 12χρονους και έναν ακόμη 16χρονο βεβήλωσαν τον περασμένο Δεκέμβριο το νεκροταφείο στο χωριό Πλατύ της Καλαμάτας.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία εκ των δραστών αφού απολογήθηκε το περασμένο Σάββατο για σειρά κλοπών στη Μεσσηνία, ομολόγησε πως ήταν εκείνος που μαζί με άλλους τρεις ανηλίκους προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο κοιμητήριο, λεηλατώντας τάφους και οστεοφυλάκια.

Κίνητρό τους, η αναζήτηση χρυσαφικών ή άλλων τιμαλφών στους τάφους. Εξού και η φρικιαστική τυμβωρυχία με την εκταφή σορού γυναίκας σε προχωρημένη σήψη…

Οπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ο 21 ετών προφυλακισθείς πήγε στο νεκροταφείο μαζί με δύο αδέλφια Ρομά, 16 και 12 ετών και έναν ακόμα 12χρονο. Αν και αρχικά αρνήθηκε την τυμβωρυχία, τελικά ομολόγησε πως έσπασε τους τάφους για να βρει χρυσαφικά ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Ο τάφος της γυναίκας ήταν ο πρώτος που βρήκε μπροστά του. Αφού τον έσπασε έβγαλε τη σορό προκειμένου να ψάξει από κάτω για δαχτυλίδια ή άλλα χρυσαφικά.

Κατά δήλωσή του, μπροστά στο θέαμα οι δύο 12χρονοι τρομοκρατήθηκαν και έφυγαν, ενώ ο 16χρονος παρέμεινε.

Πώς έφθασαν στα ίχνη του

Ο 21 ετών Ρομά συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης έπειτα από απόπειρα διάρρηξης κρεοπωλείου.

Οταν δεν βρήκε τίποτα να κλέψει στο κατάστημα, εισέβαλε στο σπίτι του κρεοπώλη που όμως ήταν μέσα και άρχισε να τον κυνηγά. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά αφού εν τω μεταξύ είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία, άνδρες της ΟΠΚΕ (Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας) εντόπισαν τον νεαρό και τον συνέλαβαν.

Στην Ασφάλεια Καλαμάτας όπου και οδηγήθηκε, αποδείχθηκε ότι από τις 12 Δεκεμβρίου είχε διαπράξει συνολικά άλλες 11 διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα, σπίτια και ένα οικόπεδο στις τοπικές κοινότητες Πλατύ, Αγιο Φλώρο, Αγιο Κωνσταντίνο και Αρφαρά του δήμου Καλαμάτας, από όπου είχε αρπάξει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...