182
Ενας εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια του Συντάγματος | INTIMEnews

Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες των επεισοδίων στο συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 14:19
Ενας εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια του Συντάγματος
|INTIMEnews

Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες των επεισοδίων στο συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 14:19

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των επτά συλληφθέντων για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής.

Και οι επτά συλληφθέντες, έξι άνδρες και μία γυναίκα, αρνήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, τα πλημμελήματα της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διακεκριμένων φθορών σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος, αντίστασης κατά τις αρχής, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.

Οι επτά παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως όχι μόνο δεν έχουν εμπλοκή σε όσα έγιναν έξω από τη Βουλή, αλλά και ότι συνελήφθησαν αρκετή ώρα μετά, σε άλλο σημείο από αυτό των επεισοδίων και ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τη συγκέντρωση εξαιτίας των χημικών που έριχναν οι αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...