314
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ Civil Protection GR

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τι ανέφερε το μήνυμα του 112 για την πληττόμενη Αττική

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 12:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/2021, 13:55
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ Civil Protection GR

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τι ανέφερε το μήνυμα του 112 για την πληττόμενη Αττική

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 12:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/10/2021, 13:55

Μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της Αττικής εστάλη περίπου στις 12:15 το μεσημέρι, ενώ βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Μέσω του μηνύματος οι πολίτες ενημερώθηκαν με τον πλέον κατεπείγοντα τρόπο ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν, ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μεσημέρι διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία λίγο πριν τις 14:00.

Προβλήματα υπήρξαν και για το Τραμ, καθώς τα νερά στη διασταύρωση της Φραντζή με την Καλλιρρόης, στο ύψος του Φιξ, προκάλεσαν διακοπή των δρομολογίων.

Ως τις 13:00 η Πυροσβεστική είχε δεχθεί 112 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Σε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια το νερό ήταν τόσο πολύ που οι δάσκαλοι έβαλαν θρανία για να δημιουργήσουν γέφυρα και να απεγκλωβιστούν οι μικροί μαθητές.

Ο χάρτης των βροχοπτώσεων που έδωσε για το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ – ραγδαιότητα 50 χιλιοστά σε πολλά σημεία της ΑττικήςΣύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης (14/10) και έως το πρωί της Παρασκευής (15/10) αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Eως το πρωί της Παρασκευής, θα πληγούν έντονα οι περιοχές στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...