190
Φωτογραφία αρχείου από έλεγχο του ΕΟΔΥ για κορονοϊό σε συνοριακό σταθμό | Intime/Παπανίκος Γιάννης

Κακκαβιά: Επέστρεψαν στην Αλβανία λεωφορεία με θετικούς εργάτες γης

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 16:19
Φωτογραφία αρχείου από έλεγχο του ΕΟΔΥ για κορονοϊό σε συνοριακό σταθμό
|Intime/Παπανίκος Γιάννης

Κακκαβιά: Επέστρεψαν στην Αλβανία λεωφορεία με θετικούς εργάτες γης

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2020, 16:19

Τα rapid tests, που διεξάγει από το Σάββατο ο ΕΟΔΥ, στον συνοριακό σταθμό με την Αλβανία στην Κακκαβιά -το μοναδικό σημείο εισόδου που λειτουργεί- έχουν εντοπίσει αλβανούς εργάτες γης -κυρίως- που επιχειρούν να περάσουν στην χώρα, με τον ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικό», στο απαιτούμενο μοριακό τεστ με το οποίο είναι εφοδιασμένοι.

Δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς το rapid test, έδειξε θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες σε αυτά, αν και τα τεστ που επέδειξαν οι ίδιοι ήταν αρνητικά. Οσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης, έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, την Σπάρτη ή την Σητεία.

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου στην Κακκαβιά, ο ΕΟΔΥ έκανε μοριακό τεστ σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Ομως, δεν υπήρχε η άμεση δυνατότητα να εξεταστεί εάν στα έγγραφα των Αλβανών, το αποτέλεσμα «αρνητικό» ήταν αληθές. Να σημειωθεί πως τα τέστ που εφοδιάζονται οι Αλβανοί, είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητα τους, όμως υπάρχει η αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, κανένας δεν γνωρίζει, εάν όσοι εισέρχονται στην χώρα τηρούν την επταήμερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.