436
Χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες βγήκαν ήδη τα πρώτα τιραντάκια | φωτ. αρχείου

Καιρός: 20άρια μετά από 100 ημέρες κρύο στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 11:48
Χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες βγήκαν ήδη τα πρώτα τιραντάκια
|φωτ. αρχείου

Καιρός: 20άρια μετά από 100 ημέρες κρύο στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 11:48

Η άνοιξη ήρθε για τα καλά στην Αθήνα και μετά από 100 ημέρες (συγκεκριμένα από τις 26 Νοεμβρίου 2018) η μέγιστη θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ξεπέρασε το όριο των 20 βαθμών Κελσίου και διαμορφώθηκε στους 20,4 βαθμούς Κελσίου, βάσει των επίσημων στοιχείων από τον σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου (meteo.gr) στο Γκάζι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, σε πολλές περιοχές της χώρας, ο υδράργυρος άγγιξε ακόμα και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα Τρίκαλα (24,5), στη Λιβαδειά (24,2), στη Μακρακώμη (24), στην Ανδρο (23,9), στη Λάρισα (23,8), στη Βέροια (23,7), στα Γιαννιτσά (23,6) και στην Πλατανούλια Λάρισας (23,4).

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους, επικρατούν και την Πέμπτη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς, ενώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από 9 έως 18 βαθμούς.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 Μποφόρ, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή, προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Την  Καθαρά Δευτέρα, στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Αλλάζει ο καιρός την Τρίτη, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται από την Τρίτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοδυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...