217
Ο Δημήτρης Καιρίδης κατά την παρουσίαση των ευρωβουλευτών της ΝΔ | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Καιρίδης: «Με έχουν στοχοποιήσει οι εθνομηδενιστές της Κουμουνδούρου»

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 13:03
Ο Δημήτρης Καιρίδης κατά την παρουσίαση των ευρωβουλευτών της ΝΔ
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Καιρίδης: «Με έχουν στοχοποιήσει οι εθνομηδενιστές της Κουμουνδούρου»

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 13:03

Πολιτικό ζήτημα -που μάλιστα εκπορεύεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ- θεωρεί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης την κριτική που του ασκείται για θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν για την γενοκτονία των Ποντίων.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καιρίδης έκανε λόγο για ξεκάθαρα πολιτικό ζήτημα και για στοχοποίηση από τους –όπως τους αποκάλεσε – «εθνομηδενιστές της Κουμονδούρου».

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων, χαρακτηρίζοντάς της αδιαμφισβήτητο γεγονός. Είπε ακόμη ότι οι Πόντιοι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης σχετικά με τις δηλώσεις του όπως και ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων και το θέμα θεωρείται λήξαν.

«Η Γενοκτονία είναι αναμφισβήτητη, φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια. Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν στην πολιτική χρήση της ιστορίας, γιατί δηλαδή το ελληνικό Κράτος καθυστέρησε στην αναγνώρισή της», είπε.

Κατήγγειλε μάλιστα τους «γκεμπελίσκους από την ΕΡΤ» που, όπως ισχυρίστηκε, έχουν δηλώσεις εκπροσώπων Ποντίων που τον υποστηρίζουν, αλλά στη συνέχεια «τις πετσοκόβουν» και τις αναπαράγουν ώστε να τον ρίξουν βορά στα fake news του Διαδικτύου.

Πρόσθεσε ότι «αυτό δεν αφορά εμένα προσωπικά. Αφορά την πολιτική και καλωσορίζω αυτή τη μάχη με τον εσμό του εθνολαϊκισμού».

Ο κ. Καιρίδης είπε ότι τον κατηγορούν «από τη μία πλευρά οι εθνομηδενιστές της Κουμουνδούρου που δεν δέχονται τη Γενοκτονία των Ποντίων και οι υμνητές του Χίτλερ, από την άλλη. Αυτή είναι η ανίερη συμμαχία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...