214
Φωτογραφία αρχείου από παρέλαση | Intime

Χωρίς παρέλαση και στην Πέλλα λόγω Covid-19

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 18:21
Φωτογραφία αρχείου από παρέλαση
|Intime

Χωρίς παρέλαση και στην Πέλλα λόγω Covid-19

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 18:21

Να μη διεξαχθούν στον Νομό Πέλλας παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Διοικητήριο, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, επισημαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Πέλλα αυξάνονται καθημερινά, σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό, με αποτέλεσμα ο νομός να καταγράφει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του. Εγινε επίσης γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν η καθιερωμένη δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής συμμετείχαν οι δήμαρχοι Πέλλας και Σκύδρας, η αντιδήμαρχος Εδεσσας και Αλμωπίας, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, εκπροσωπώντας και τις δύο νοσοκομειακές μονάδες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η διευθύντρια της Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Πέλλας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας.

Υπενθυμίζεται ότι παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής (αντιπεριφέρειας, δήμων, Μητρόπολης, εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου), λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού. Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News