182
Η λεοπάρδαλη κινείται με άνεση τη νύχτα | Burrard-Lucas Photography/Camtraptions camera trap

Και όμως υπάρχει! Εντοπίστηκε ξανά η μαύρη λεοπάρδαλη της Αφρικής

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2019, 12:04
Η λεοπάρδαλη κινείται με άνεση τη νύχτα
|Burrard-Lucas Photography/Camtraptions camera trap

Και όμως υπάρχει! Εντοπίστηκε ξανά η μαύρη λεοπάρδαλη της Αφρικής

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2019, 12:04

Επειτα από ένα αιώνα έχουμε πλέον αποδείξεις ότι, χάρη σε μια παραξενιά της φύσης, υπάρχουν μαύρες λεοπαρδάλεις στην Αφρική.

Το αιλουροειδές είναι ένα είδος θρύλου καθώς υπάρχουν πολλές ιστορίες ότι το είδαν, αλλά χωρίς αποδείξεις.

Ο εντοπισμός στην Κένυα έγινε από βρετανό φωτογράφο που ειδικεύεται στην άγρια ζωή, γράφει ο Guardian. Ο Γουίλ Μπούραρντ-Λούκας χρησιμοποίησε ένα μηχανισμό που ενεργοποιεί αυτόματα την κάμερα όταν πλησιάσει το νυχτόβιο ζώο.

Ο φωτογράφος έφτασε εκεί έπειτα από μαρτυρίες κατοίκων που είδαν τα ζώα. Ακολούθησε τα ίχνη και έστησε τα μηχανήματά του σε διάφορα σημεία αφήνοντάς τα εκεί για ημέρες.

Κατά σύμπτωση, η λεοπάρδαλη είχε καταγραφεί στην τελευταία κάμερα που έλεγξε. Θυμάται ότι είδε ένα ζευγάρι μάτια μέσα στο σκοτάδι, μια ανακάλυψη την οποία έκανε ημέρες μέχρι να συνειδητοποιήσει πλήρως.

Αν και οι μαρτυρίες για τις μαύρες λεοπαρδάλεις εδώ και  πάνω από ένα αιώνα, η τελευταία φωτογραφήθηκε το 1909 στην Αιθιοπία.

Το μαύρο χρώμα οφείλεται σε μελανισμό, μια πολύ σπάνια πάθηση που δίνει στο ζώο σκούρο χρώμα. Είναι αντίθετη πάθηση από τον αλφισμό, αυτή που δίνει σε ένα ζώο (αλλά και σε ανθρώπους) ένα εντελώς λευκό χρώμα στο δέρμα ή το τρίχωμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...