273
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο ανακοίνωσε μέσω βίντεο την υποψηφιότητά του για το Δημοκρατικό χρίσμα | Courtesy Bill de Blasio 2020/Handout via REUTERS

Και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης υποψήφιος για το Δημοκρατικό χρίσμα

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 16:22
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο ανακοίνωσε μέσω βίντεο την υποψηφιότητά του για το Δημοκρατικό χρίσμα
|Courtesy Bill de Blasio 2020/Handout via REUTERS

Και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης υποψήφιος για το Δημοκρατικό χρίσμα

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 16:22

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα με ονόματα πολιτικών και μη που διεκδικούν το Δημοκρατικό προεδρικό χρίσμα του 2020. Συνολικά, ο αριθμός των υποψηφίων έφτασε αισίως τους 22.

Ο Nτε Μπλάζιο ανακοίνωσε την πρόθεση του να κατέβει υποψήφιος μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε από την καμπάνια του. «Υπάρχουν πολλά χρήματα σε αυτόν τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά χρήματα σε αυτή τη χώρα. Απλώς βρίσκονται σε λάθος χέρια», τόνισε στην αρχή του βίντεο.«Διεκδικώ την προεδρία επειδή είναι καιρός να βάλουμε πρώτους τους εργαζόμενους», είπε κλείνοντας.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης έχει ήδη ταξιδέψει σε πολιτείες όπως η Αϊόβα, το Νιου Χάμσαϊρ, η Νεβάδα και η Νότια Καρολίνα, δημιουργώντας μια ομοσπονδιακή επιτροπή πολιτικής δράσης (Pac) που ονομάζεται Fairness Pac για να καλύψει τα έξοδα των περιοδειών του.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοϋορκέζων-  συγκεκριμένα το 76% – δεν πιστεύει ότι ο ντε Μπλάζιο πρέπει να διεκδικήσει την προεδρία.

Ερωτώμενος για το παραπάνω δημοσκοπικό εύρημα ο δήμαρχος είπε μάλλον ειρωνικά: «χαίρομαι που έχω ενώσει τους ανθρώπους της Νέας Υόρκης».

Πολιτικοί αναλυτές παρατηρούν ότι ακόμα και αν η υποψηφιότητα του ντε Μπλάζιο δεν προχωρήσει, θα αποτελέσει μέσο προώθησης των πολιτικών του και ενδεχομένως αυτό να του εξασφαλίσει μια θέση σε μέλλουσα Δημοκρατική κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στο ραδιόφωνο της WNYC, ο ντε Μπλάζιο δήλωσε ότι δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ούτε τα χρήματα ούτε τα δημοσκοπικά ποσοστά που θα του δώσουν μια θέση στο debate μεταξύ των Δημοκρατικών υποψηφίων.

Ενδιαφέρον έχει επίσης να δούμε τι θα κάνει τελικά ο προηγούμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ που, αν και είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος, φαίνεται ότι επανεξετάζει την απόφαση αυτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...