288
| Intime

Και ξαφνικά, συνάντηση Δένδια με τον Ταγίπ Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 22:44
|Intime

Και ξαφνικά, συνάντηση Δένδια με τον Ταγίπ Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 22:44

Ξεκίνησε ως ένα ταξίδι που θα γινόταν αν όλα πήγαιναν καλά και υπό πολλές άλλες προϋποθέσεις και διπλωματικά πηγαινέλα –ακόμα και η ημερομηνία του άλλαξε την τελευταία στιγμή. Όμως εξελίσσεται σε ένα κομβικό σημείο των Ελληνοτουρκικών: Ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στην Άγκυρα, όχι μόνο για να συναντηθεί και να συμφάγει με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά και για να δει, λίγο νωρίτερα, τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας με τον Ερντογάν στο προεδρικό παλάτι στην τουρκική πρωτεύουσα έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).

 

Το τετ-α-τετ με τον τούρκο πρόεδρο γίνεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο, κατά την οποία τόσο η Άγκυρα όσο και η Αθήνα έχουν πυκνώσει τις παρεμβάσεις τους στο θέμα της Λιβύης —χαρακτηριστικά τα όσα ειπώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μοχάμεντ αλ Μένφι, πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης.  Ακολουθούν επίσης τους νέους ασύμμετρους λεονταρισμούς του Ταγίπ Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα βήμα προς αποκατάσταση ενός διαύλου επικοινωνίας, με έναν πολιτικό που, δύο φορές τούς τελευταίους 13 μήνες, μία στον Έβρο και μία στα νερά της Μεσογείου, με το «Oruc Reis» και «Kemal Reis», κλιμάκωσε σε επικίνδυνο βαθμό την ένταση και τις προκλήσεις του –για να συναντήσει και τις δύο φορές την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Δένδιας είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ θα ακολουθήσουν και δηλώσεις των δύο υπουργών.

Η συνάντηση των δύο υπουργών θα γινόταν την 14η Απριλίου, Τετάρτη, αλλά μετακινήθηκε κατά μία ημέρα, ώστε αμφότεροι να λάβουν μέρος στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...