175
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε με την Ανκ Μπίλεφελντ | EPA/KOEN VAN WEEL

Και δεύτερη υπουργός παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Ρούτε μετά το φιάσκο του Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 22:55
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε με την Ανκ Μπίλεφελντ
|EPA/KOEN VAN WEEL

Και δεύτερη υπουργός παραιτήθηκε από την κυβέρνηση Ρούτε μετά το φιάσκο του Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 22:55

Η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Ανκ Μπίλεφελντ ανακοίνωσε την Παρασκευή την παραίτησή της μετά τη χαοτική διαχείριση της επιχείρησης εκκένωσης από το Αφγανιστάν, ακολουθώντας τα βήματα της υπουργού Εξωτερικών Ζίγκριντ Κάαγκ.

«Ενημέρωσα το κόμμα μου και τον πρωθυπουργό [ενν. τον Μαρκ Ρούτε] ότι θα ζητήσω από τον βασιλιά να κάνει δεκτή την παραίτησή μου», δήλωσε η Μπίλεφελντ, μία ημέρα μετά την πρόταση μομφής από βουλευτές, με την οποία επέκριναν την κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να απομακρύνει αφγανούς υπηκόους και δεν αντιλήφθηκε τα σημάδια της ταχείας ανάληψης της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Διαβεβαίωσε, επίσης, μπροστά στους δημοσιογράφους, ότι δεν θέλει να «εμποδίσει τη σημαντική εργασία» των συναδέλφων της, που συνεχίζουν τις προσπάθειες να απομακρύνουν ανθρώπους από το Αφγανιστάν.

Η υπουργός Εξωτερικών Ζίγκριντ Κάαγκ είχε παραιτηθεί την Πέμπτη, αφότου βρέθηκε και αυτή στο επίκεντρο επικρίσεων του Κοινοβουλίου με επίκεντρο το Αφγανιστάν.

Οι δύο υπουργοί βρίσκονται μεταξύ των πρώτων δυτικών αξιωματούχων που παραιτούνται και αναλαμβάνουν μερίδιο ευθύνης για το χάος που βασίλευε μεταξύ της κατάκτησης της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου και της απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων στα τέλη Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...