263
|

Και δεύτερη στάση εργασίας στην «Αυγή» – Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει δεδουλευμένα

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 18:18

Και δεύτερη στάση εργασίας στην «Αυγή» – Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει δεδουλευμένα

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 18:18

Σε μια πολιτικά αμήχανη, αν μη τι άλλο, θέση έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ενώ θέλει να εμφανίζεται ως ο προασπιστής των κεκτημένων των εργαζομένων απέναντι στο δήθεν νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της κυβέρνησης, είναι ο ίδιος που δείχνει να μη σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα –με κραυγαλέο παράδειγμα τα όσα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα «Αυγή», καθώς και οι παραγωγοί και οι ηχολήπτες στον κομματικό ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Το απόγευμα της Τρίτης η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ κήρυξαν νέα στάση εργασίας στην «Αυγή» και στον ιστότοπο avgi.gr, ζητώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων που τους χρωστά η ιδιοκτησία. Είχε προηγηθεί τετράωρη στάση εργασίας και τη Δευτέρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επίσης, στάση εργασίας προκηρύχθηκε και για τον σταθμό «Στο Κόκκινο» όπου επικρατεί η ίδια κατάσταση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ανέφερε:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα “avgi.gr” αύριο Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12.00 έως τις 16.00.

»Οι Ενώσεις και οι εργαζόμενοι ζητούν την εξόφληση των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους και την ομαλοποίηση της καταβολής της μισθοδοσίας τους».

Το πρόβλημα στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας και του κομματικού ραδιοσταθμού. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που, ακόμα και εντός της Κουμουνδούρου, ασκούν κριτική για τη συμπεριφορά της ηγεσίας προς τους δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στην ιστορική «Αυγή» και στο κομματικό ραδιόφωνο.

Μόλις την περασμένη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε μια ακριβή φιέστα για να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Τάε Κβον Ντο, αλλά δεν έχει χρήματα για να εξοφλήσει όσα χρωστάει στους εργαζομένους;

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...