503
Ο Γιώργος Κυρίτσης απομονωμένος στα «ορεινά» της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση | INTIMENEWS

Και δεύτερη μετάνοια Κυρίτση: «Απολογούμαι στους συγγενείς των θυμάτων της Marfin»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 16:54
Ο Γιώργος Κυρίτσης απομονωμένος στα «ορεινά» της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση
|INTIMENEWS

Και δεύτερη μετάνοια Κυρίτση: «Απολογούμαι στους συγγενείς των θυμάτων της Marfin»

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 16:54

«Οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της Marfin ήταν δικαιολογημένες, γιατί η δήλωσή μου δεν ήταν σωστή». Αυτο είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος μετά το άδειασμά του από στελέχη του κόμματος (Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης, Στ. Κοντονής κ.ά) και τις οξύτατες αντιδράσεις που προκάλεσε η περιβόητη πλέον δήλωσή του ότι «δεν θυμάται να έχουν πεθάνει άνθρωποι από μολότοφ», πέρασε την Πέμπτη από μια σειρά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να απολογηθεί και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Μετά τη δήλωσή του στο ethnos.gr (εδώ), ακολούθησε η συνέντευξή του στο κομματικό ραδιόφωνο «105,5 Στο Κόκκινο», στην οποία απολογήθηκε στους συγγενείς των τριών θυμάτων της Marfin. «Σε αυτούς αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ… όταν κάποιος κάνει ένα λάθος, πρέπει να το παραδέχεται, δεν έχει κανέναν λόγο να επιμείνει σε αυτό», είπε.

Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι τη στιγμή που προέβη στη δήλωση σχετικά με τον προτεινόμενο νέο Ποινικό Κώδικα, δεν είχε στο μυαλό του την τραγωδία της Marfin, αλλά «συγκρούσεις που όλοι γνωρίζουμε, κάθε τόσο, είτε σε πολιτικές εκδηλώσεις είτε στα γήπεδα, με μολότοφ κ.λπ. Είχα στο μυαλό μου αυτό, επειδή το έγκλημα της Marfin είναι ένα πράγμα τελείως ξεχωριστό. Κατέχει μία θέση μοναδική στην ιστορία των κοινωνικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα και σε ό,τι αφορά τη σκληρότητα και σε ό,τι αφορά τα θύματα και σε ό,τι αφορά την αδυναμία της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης να εξιχνιάσουν τελικά την υπόθεση, να αποδώσουν δικαιοσύνη, να φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία. Με αυτήν την έννοια, οι άνθρωποι λογικά εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και σε αυτούς αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ… όταν κάποιος κάνει ένα λάθος, πρέπει να το παραδέχεται, δεν έχει κανέναν λόγο να επιμείνει σε αυτό».

Παρά τον απολογητικό του ύφος πάντως, ο κ. Κυρίτσης φρόντισε να κατηγορήσει τη ΝΔ (!) ότι έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δήλωσή του. Η ΝΔ «κάνει την δουλειά της με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται (…) στην προσπάθεια δημιουργίας έντασης, την τυμβωρυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τα άλλα και σε ό,τι αφορά στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής τόνισε ότι έγινε για τη σημερινή τελική φάση της συνταγματικής αναθεώρησης στην παρούσα Βουλή και τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές, και συμπλήρωσε σχετικά με τις εθνικές, ότι «οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, του κυβερνητικού εκπροσώπου, του Προέδρου της Βουλής, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και διάθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η δουλειά που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα, “δείχνουν” Οκτώβριο».

«Στην πολιτική “ποτέ δεν λες ποτέ”, αλλά αυτή είναι η κατεύθυνση και αυτήν προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε, για ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα, μία ακόμη τετραετία, στη διάρκεια της οποίας θα προσπαθήσουμε να άρουμε κατά το δυνατόν τα δεινά που επισώρευσε στη χώρα η κρίση και τα μνημόνια των τελευταίων χρόνων», προσέθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «αυτό που κινεί την οικονομία και δημιουργεί και θέσεις εργασίας είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού και συνολικά του χρήματος που κυκλοφορεί στην κοινωνία και του διαθέσιμου εισοδήματος», ενώ «η Δεξιά λέει ότι ο εργοδότης προσλαμβάνει εργαζόμενους όταν τους βρει φτηνούς, λέει “να φέρουμε σε… παλέτες από την Κίνα 10.000 φτηνούς εργαζόμενους”», αλλά «ο εργοδότης θα προσλάβει εργαζόμενους όταν θα ξέρει ότι έχει δουλειά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...