248
Οι σημαίες των τζιχαντιστών και της Τουρκίας κυματίζουν στο μεθοριακό πέρασμα Μπαμπ ελ-Σαλάμ, στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας | REUTERS/Khalil Ashawi

Και άλλοι τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 20:43
Οι σημαίες των τζιχαντιστών και της Τουρκίας κυματίζουν στο μεθοριακό πέρασμα Μπαμπ ελ-Σαλάμ, στη μεθόριο Τουρκίας - Συρίας
|REUTERS/Khalil Ashawi

Και άλλοι τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 20:43

Η ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις επί συριακού εδάφους συνεχίστηκε και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Η Ρωσία, μέσω του υπουργείου Αμυνας, κατηγόρησε την Τουρκία ότι υποστηρίζει στρατιωτικά, με πυρά πυροβολικού, τους ισλαμιστές αντάρτες που μάχονται κατά του συριακού στρατού.

Οι Ρώσοι αναφέρθηκαν και στα πολεμικά επεισόδια της ημέρας, λέγοντας ότι για μικρό χρονικό διάστημα οι εν λόγω ισλαμιστές έσπασαν την αμυντική διάταξη των Σύρων στο Ιντλίμπ. Η απάντηση των Ρώσων ήταν άμεση: αεροπορικές επιθέσεις κατά των φιλότουρκων ισλαμιστών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αντεπίθεση του στρατού της Συρίας.

Με αξιομνημόνευτο τον χαρακτηρισμό των ισλαμιστών ως ανταρτοσυμμοριτών και τρομοκρτών, η ανακοίνωση των Ρώσων λέει ότι «ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη τύπου Su-24 έπληξαν τις ομάδες όσων κατάφεραν να διεισδύσουν, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στα συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιτυχώς τις επιθέσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι τα ρωσικά πυρά κατέστρεψαν ένα άρμα μάχης, έξι τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε οχήματα των ισλαμιστών που έφεραν πυροβολικό εξοπλισμό.

Ο απολογισμός σε θύματα έγινε από τους Τούρκους: δύο τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από τα αεροπορικά πλήγματα των ρωσοσυριακών δυνάμεων στο Ιντλίμπ, ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι Τούρκοι, προσθέτοντας όμως ότι υπήρξαν αντίποινα με «πενήντα σύρους στρατιώτες να σκοτώνονται από τουρκικά πυρά».

Με τη στήριξη της Ρωσίας, οι συριακές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση για να ανακαταλάβουν την επαρχία η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών πολεμίων του Ασαντ. Πριν από λίγες ημέρες, 13 τούρκοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε συριακές επιθέσεις και ο Ερντογάν απείλησε τότε ότι θα πλήξει τις συριακές δυνάμεις «οπουδήποτε» στη Συρία εάν πληγεί και άλλος τούρκος στρατιώτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...