207
Ο Αχμάντ Ραχμάντ χορεύει στην κλινική του Ερυθρού Σταυρού, στην Καμπούλ | YouTube

Καμπούλ: Ο ευτυχισμένος χορός του μικρού Αχμάντ με το προσθετικό πόδι [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 13:55
Ο Αχμάντ Ραχμάντ χορεύει στην κλινική του Ερυθρού Σταυρού, στην Καμπούλ
|YouTube

Καμπούλ: Ο ευτυχισμένος χορός του μικρού Αχμάντ με το προσθετικό πόδι [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 13:55

Οταν ο Αχμάντ Ραχμάν ήταν οκτώ μηνών, τραυματίστηκε μαζί με την αδελφή του Σαλίμα, στη διάρκεια μάχης ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις του Αφγανιστάν και των Ταλιμπάν στο χωριό τους.

Ο Ραχμάν τραυματίστηκε στο πόδι, το οποίο αργότερα, χρειάστηκε να του το κόψουν.

Πριν λίγες ημέρες, η ιστορία του έγινε γνωστή στο Ιντερνετ, όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τον μικρό Αχμάντ τρισευτυχισμένο, να στριφογυρίζει και να χορεύει με το προσθετικό του πόδι.

Το βίντεο τράβηξε η φυσιοθεραπεύτριά του Μουλκάρα Ραχίμι, στην ορθοπεδική κλινική του Ερυθρού Σταυρού στην Καμπούλ, όπου ο Αχμάντ δοκίμαζε το νέο του μέλος -το τέταρτο από τότε που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί προσθετικά, λόγω της ανάπτυξής του.

Μέσα σε λίγες ώρες, το είχαν δει ένα εκατ. άτομα, προκαλώντας το διεθνές ενδιαφέρον όχι μόνο για τον μικρό Αφγανό, αλλά και για το ιατρικό κέντρο.

Ο Αχμάντ είναι ένα από τα δεκάδες χιλιάδες άτομα στο Αφγανιστάν με ακρωτηριασμένα μέλη λόγω του ατελείωτου πολέμου. Στην κλινική του Ερυθρού Σταυρού, είναι καταγεγραμμένα 178.000 άτομα με αναπηρία στο Αφγανιστάν, αναμέσά τους και 46.100 άτομα με ακρωτηριασμένα μέλη, από το 1988.

Συνολικά, υπολογίζεται πως ένα εκατ. Αφγανοί υποφέρουν από κάποιου είδους αναπηρία. Οι περισσότεροι με ακρωτηριασμένα μέλη τα έχουν χάσει από νάρκες ή εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Δείτε τον ευτυχισμένο χορό του μικρού Αχμάντ Ραχμάν από την Guardian:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...