«Καμπανάκι» για ελλιπή πυρόσβεση στο Κτήμα Συγγρού
«Καμπανάκι» για ελλιπή πυρόσβεση στο Κτήμα Συγγρού
Αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για το Κτήμα Συγγρού, καθώς τα μέσα πυρόσβεσης υπολειτουργούν, γεγονός που ενισχύει τις ανησυχίες τόσο για τον ίδιο τον χώρο πρασίνου όσο και για την ευρύτερη περιοχή.
Όπως σημειώθηκε σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, 52 κρουνοί πυρόσβεσης στο Κτήμα Συγγρού βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Σε απάντησή του για το θέμα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση της λειτουργικότητας των κρουνών. Η κατάσταση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών, καθιστώντας την αποκατάσταση των κρουνών επιτακτική ανάγκη, καθώς είναι κρίσιμοι για την άμεση αντίδραση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Ο πρόεδρος του ΙΓΕ επεσήμανε ακόμη ότι η απουσία τους ενδέχεται να καθυστερήσει την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την περιοχή και τις γύρω κοινότητες. Είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των κρουνών και την ενίσχυση της πυρασφάλειας.
Η συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών, του ΙΓΕ και άλλων αρμόδιων φορέων είναι ζωτικής σημασίας για την επίλυση του προβλήματος. Η κοινή προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματική αποκατάσταση των κρουνών και την ενίσχυση των μέτρων πυρασφάλειας στην περιοχή. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας σχετικά με τη σημασία της πυρασφάλειας και τη συντήρηση των υποδομών είναι επίσης κρίσιμη. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, προστατεύοντας το Κτήμα Συγγρού και την ευρύτερη περιοχή.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News
