301
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης την ώρα της αγόρευσής του |

«Γι’ αυτούς τους λόγους η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 22:34
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης την ώρα της αγόρευσής του
|

«Γι’ αυτούς τους λόγους η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 22:34

Με την αγόρευση του Θανάση Καμπαγιάννη, συνηγόρου των αιγύπτιων αλιεργατών, συνεχίστηκε η διαδικασία αγορεύσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Καμπαγιάννης μίλησε σήμερα μόνο για μία ώρα (θα συνεχίσει την αγόρευσή του αύριο), όμως αποδόμησε βήμα βήμα την εισαγγελική πρόταση που απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο συνήγορος επικεντρώθηκε στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα εξηγώντας ότι «η οργάνωση του 187 είναι γνωστό ότι είναι ποινικοποιημένη πριν τελέσει κακουργήματα. Δεν ξεκινάει λοιπόν από εκεί κανείς να εξετάζει το 187» και προσθέτοντας ότι «είναι μια οργάνωση εγκληματογόνος εστία για την έννομη τάξη και για πλήθος εννόμων αγαθών και μόνο με την ύπαρξή της, πριν δηλαδή τελέσει τα κακουργήματα τα οποία σκοπεύει».

Συνέχισε λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση ήδη δομημένη και έτοιμη να τελέσει κακουργηματικές πράξεις. Είναι δηλαδή μια ομάδα σε κακουργηματική ετοιμότητα. Αν μας ρωτήσει κάποιος ‘τι ποινικοποίεί το 187;’η απάντηση είναι να του δείξουμε το βίντεο Πατέλη. Τι έχουμε εδώ; Μια ομάδα έτοιμη, οπλισμένη, με κακουργηματικό σκοπό που δεν κινείται παρά μόνο αν λάβει το ΟΚ της ηγεσίας. Είναι παντελώς αδιάφορο αν τελέστηκε το έγκλημα. Το σημαντικό που ποινικοποιείται είναι η ύπαρξή της, η ένταξη, η υποταγή της βούλησης των μελών της».

Ανέλυσε, ακόμη, τα στοιχεία που δείχνουν ότι προκύπτει επιδίωξη τέλεσης κακουργηματικών πράξεων: στρατιωτικός οπλισμός, modus operandi, δηλώσεις ηγεσίας που στοχοποιούν ομάδες που στη συνέχεια πλήττονται, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και μηνύματα, τέλεση τουλάχιστον δύο κακουργημάτων στο πλαίσιο δράσης της οργάνωσης.

Παράλληλα σημείωσε ότι «από τα πλημμελήματα προκύπτει η ύπαρξη της κακουργηματικής δομής. Ο λόγος που εντάχθηκε η υπόθεση του Συνεργείου, είναι γιατί έχουμε συμπύκνωση της δράσης της και μάλιστα και από τα άτομα που πρωταγωνίστησαν δυο μήνες μετά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ηγεσία ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα αυτής της δράσης. Στο φως της ημέρας έχουμε πλημμεληματικές δράσεις, όταν είναι νύχτα κακουργηματικές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...