191
Ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηχηρή παραίτηση Ντογιάκου από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 18:16
Ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηχηρή παραίτηση Ντογιάκου από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 18:16

Με επιστολή παραίτησης από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντέδρασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος στην πρόσφατη παρέμβαση της Ενωσης (εδώ) υπέρ του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος έχει υπάρξει θύμα τρομοκρατικής ενέργειας (περισσότερα εδώ και  εδώ), ο κ. Ντογιάκος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι ενέργειες, όπως αυτή της ΕΔΕ για το θέμα Κουφοντίνα, κλονίζουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Ο αντεισαγγελέας εκφράζει την έκπληξή του για «το δελτίο Τύπου της  Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με ημερομηνία 24-2-2021, με το οποίο έγινε ευθεία παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».

Η δε «έκκληση (!) στην Πολιτεία ‘“να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα”», τονίζει, «παρέβλεψε ότι τέτοιες ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών, [ότι] ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως και [ότι]παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς Δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών υποθέσεων».

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης Ντογιάκου από την ΕΔΕ:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News