254
Η Βικτόρια Χίσλοπ: Ελληνίδα και με την βούλα |

«Ηταν όνειρο για μένα»: Το ευχαριστώ της Βικτόρια Χίσλοπ για την ελληνική ιθαγένεια

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2020, 15:54
Η Βικτόρια Χίσλοπ: Ελληνίδα και με την βούλα
|

«Ηταν όνειρο για μένα»: Το ευχαριστώ της Βικτόρια Χίσλοπ για την ελληνική ιθαγένεια

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2020, 15:54

Ενθουσιασμένη δηλώνει, μέσω επιστολής η Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ με την ελληνική ιθαγένεια που έλαβε προ ημερών, με προεδρικό διάταγμα.

«Το να με καλωσορίζουν και να με αποδεχτούν -επίσημα- ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η επιστολή της Χίσλοπ:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη για όλα όσα έκαναν και τα οποία οδήγησαν σ’ αυτή την ευτυχισμένη και σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επιβεβαιώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχω γι’ αυτή τη χώρα. Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν – επίσημα – ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα. Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου.»

Υπενθυμίζεται πως, στις 17 Ιουλίου, στη Βρετανίδα συγγραφέα απονεμήθηκε τιμητικά η ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει το διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Για την απόφαση λαμβάνεται υπόψη η «παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας» μέσα από το έργο της Χίσλοπ, καθώς και η «ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...