455
Ζωή Χαλιδιά και Αλέξης Τσίπρας σε παλαιότερη φωτογραφία τους | Τwitter

«Ηταν δίκαιο» αλλά… δεν έγινε πράξη: έφυγε από το πλάι του Τσίπρα και η Ζωή Χαλιδιά

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 12:50
Ζωή Χαλιδιά και Αλέξης Τσίπρας σε παλαιότερη φωτογραφία τους
|Τwitter

«Ηταν δίκαιο» αλλά… δεν έγινε πράξη: έφυγε από το πλάι του Τσίπρα και η Ζωή Χαλιδιά

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 12:50

Απογοητευμένα από τις αποτυχημένες -όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος της 26ης Μαΐου- επιλογές που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο και μπροστά στο φάσμα της νέας ήττας που έρχεται, ένα – ένα τα κεντρικά πρόσωπα του επικοινωνιακού του επιτελείου κλείνουν πίσω τους την πόρτα του Μαξίμου.

Τελευταία και πιο ηχηρή, η αποχώρηση της επικοινωνιολόγου Ζωής Χαλιδιά, ανθρώπου της απολύτου εμπιστοσύνης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, εμπνευστής και δημιουργός των περίφημων κυβερνητικών σποτ «Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη» αλλά και του παλαιότερου «Πρώτη φορά Αριστερά»

Διαφώνησε με τη στρατηγική στις ευρωεκλογές, διαφώνησε με το ευρωψηφοδέλτιο, ήρθε καπάκι και η βαριά ήττα που την επιβεβαίωσε, τους είπε ένα “εγώ φεύγω, πάω διακοπές”. Και έφυγε… Πήρε το καπελάκι της και έφυγε, περιγράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», για τη νέα απώλεια που μετρά ο Αλέξης Τσίπρας στον δρόμο για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η συγκεκριμένη όμως, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κυρία Χαλιδιά βρισκόταν στο πλευρό του κ. Τσίπρα, από πολύ παλιά, πριν καν αναλάβει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν 2006 όταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός της χώρας, κατέβαινε υποψήφιος του Συνασπισμού στον δήμο Αθηναίων. Εκτοτε η επικοινωνιολόγος έγινε το δεξί του χέρι.

Πέρα όμως από τον πρώτο λόγο που είχε στη δημόσια εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Χαλιδιά εξελίχθηκε στο πέρασμα των ετών σε βασικό πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, που απολάμβανε της απολύτου εμπιστοσύνης του.

«Είναι η γυναίκα που έμαθε στον Τσίπρα πώς να κάθεται και πώς να ντύνεται. Τον μεταμόρφωσε από “ταγάρι” σε ένα σύγχρονο, καλοντυμένο άνδρα»

Στο σπίτι της άλλωστε  φέρεται να πραγματοποιήθηκε και η περίφημη συνάντηση της «γάτας των Ιμαλαΐων» με τον τότε ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ  Σταύρο Ψυχάρη λίγους μήνες πριν από την πανηγυρική άνοδο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Protagon, η κυρία Χαλιδιά εργάστηκε και για την εκλογή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη…

Η γλαφυρή περιγραφή του Γιώργου Παπαχρήστου:

«Η Ζωή Χαλιδιά, είναι η γυναίκα που έμαθε στον Τσίπρα πως να κάθεται και πως να ντύνεται.

Γενικά της χρωστάει πολλά επ΄ αυτού ο “άχαστος”, πάρα πολλά. Τον μεταμόρφωσε από “ταγάρι”, όπως λέγανε παλιά ρηγάδες και κνίτες, σε ένα σύγχρονο, καλοντυμένο άνδρα.

Ενίοτε τού παραχωρεί και το διαμέρισμά της στο Κολωνάκι-για να ξεκουράζεται ή για να κάνει κάποιο ραντεβού μακριά από αδιάκριτα βλέμματα παρουσία, ως συνήθως της γνωστής… γάτας των Ιμαλαΐων.

Ανθρωπος εμπιστοσύνης, άνθρωπος αφοσιωμένος, ανιδιοτελής. Αλλά με νεύρο. Δεν της αρέσουν πράγματα, τα λέει έξω από τα δόντια, δεν έχει κανένα πρόβλημα να τσακωθεί για τις απόψεις της και είναι η μόνη που δεν θα ξεσκονίσει τον “άχαστο”.

Τώρα πήρε το καπελάκι της και έφυγε.

Διαφώνησε με τη στρατηγική στις ευρωεκλογές, διαφώνησε με το ευρωψηφοδέλτιο, ήρθε καπάκι και η βαριά ήττα που την επιβεβαίωσε, τους είπε ένα “εγώ φεύγω, πάω διακοπές”. Και έφυγε…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...