355
Ο Μάουρο Μοράντι εγκαταλείπει το αγαπημένο του νησί. Αλλά δεν πάει μακριά... | facebook

Ιταλός ερημίτης εγκαταλείπει το νησί του μετά από 32 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2021, 17:18
Ο Μάουρο Μοράντι εγκαταλείπει το αγαπημένο του νησί. Αλλά δεν πάει μακριά...
|facebook

Ιταλός ερημίτης εγκαταλείπει το νησί του μετά από 32 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2021, 17:18

Είχε γινεί γνωστός ως ο Ροβινσώνας Κρούσος της Ιταλίας αφού έζησε μόνος του σε ένα νησί της Μεσογείου για περισσότερα από 30 χρόνια. Και τώρα, στα 81 του, δήλωσε ότι τελικά ενδίδει στην πίεση των Αρχών να φύγει από εκεί και να μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα, σε διπλανό κατοικημένο νησί.

Ο Μάουρο Μοράντι, μετακόμισε στο Μπουντέλι το 1989, αλλά πέρυσι είπε ότι οι ιδιοκτήτες του νησιού, το οποίο φημίζεται για τη ροζ παραλία του, ήθελαν να τον διώξουν από εκεί.

«Θα φύγω ελπίζοντας ότι στο μέλλον το Μπουντέλι θα προστατευτεί, όπως το προστατεύω εγώ τα τελευταία 32 χρόνια» έγραψε στο Facebook την Κυριακή.

Μιλώντας στο BBC Outlook το 2018, ο πρώην δάσκαλος φυσικής αγωγής είπε ότι «ήταν πάντα ένας επαναστάτης». «Ήμουν αρκετά ενοχλημένος με πολλά πράγματα στην κοινωνία μας: τον καταναλωτισμό και την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία» είχε δηλώσει ο Μοράντι.

«Αποφάσισα να μετακομίσω σε ένα έρημο νησί της Πολυνησίας, μακριά από κάθε πολιτισμό. Ήθελα να ξεκινήσω μια νέα ζωή κοντά στη φύση», ανέφερε.

To μικρό νησί Μπουντέλι βρίσκεται ανάμεσα στην Σαρδηνία και την Κορσική

Τα σχέδια όμως άλλαξαν. Αφού ξεκίνησε το ταξίδι του στη θάλασσα, αυτός και αρκετοί φίλοι του έφτασαν στο ιταλικό αρχιπέλαγος της Λα Μανταλένα, όπου σχεδίαζαν να εργαστούν και να βγάλουν λεφτά για να χρηματοδοτήσουν τα υπόλοιπα ταξίδια τους.

Αλλά όταν έφτασε στο Μπουντέλι και συναντήθηκε με τον άνθρωπο που πρόσεχε το νησί, ο οποίος επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, ο Μοράντι αποφάσισε να μείνει. Έκτοτε παρέμεινε εκεί, φροντίζοντας το νησί και ξεναγώντας τους τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από απειλές «έξωσής» του.

Το 2020, ο πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου της Λα Μανταλένα, Φαμπρίσιο Φονέσου, είπε στο CNN ότι ο Μοράντι είχε πραγματοποιήσει παράνομες αλλαγές στην καλύβα του.

Απάντηση σε αυτό έδωσε μία αναφορά, με περισσότερες από 70.000 υπογραφές, που καλεί την ιταλική κυβέρνηση να του επιτρέψει να παραμείνει στο νησί.

Αλλά την Κυριακή, ο Μοράντι ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει. Είπε στον Guardian ότι θα μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κοντινό νησί Λα Μανταλένα.

«Η ζωή μου δεν θα αλλάξει πάρα πολύ, θα βλέπω ακόμα τη θάλασσα» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...