368
Ο βολεϊμπολίστας Ντάβιντε Σαΐτα που έστειλε την επιστολή στον Πάπα Φραγκίσκο |

Ιταλός αθλητής στον Πάπα Φραγκίσκο: Δεν κατεβαίνω να παίξω τα Χριστούγεννα, τιμώ τον Ιησού

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2019, 13:51
Ο βολεϊμπολίστας Ντάβιντε Σαΐτα που έστειλε την επιστολή στον Πάπα Φραγκίσκο
|

Ιταλός αθλητής στον Πάπα Φραγκίσκο: Δεν κατεβαίνω να παίξω τα Χριστούγεννα, τιμώ τον Ιησού

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2019, 13:51

Για τον Ντάβιντε Σαΐτα τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν ακόμη μια αφορμή προκειμένου να εκτονωθεί στο παρκέ, κατά την διάρκεια των αγώνων με την ομάδα του, Consar Ravenna.

Για τον 32χρονο ιταλό βολεϊμπολίστα τα Χριστούγεννα είναι ημέρες οικογενειακής ευτυχίας και γαλήνης και, πρωτίστως, θρησκευτικής κατάνυξης.

Ο αθλητής, πιστός Καθολικός ων, αρνείται πεισματικά να πατήσει αθλητικό παρκέ χρονιάρα ημέρα και ζητάει την βοήθεια του Ποντίφικα προκειμένου οι συνάδελφοι του να σταματήσουν να αγωνίζονται χρονιάρες ημέρες, όπως ο ίδιος ο Ντάβιντε που έχει προγραμματισμένο αγώνα για το μεσημέρι της 25ης Δεκεμβρίου απέναντι στην ομάδα του Τρέντο.

Ο Σαΐτα έστειλε λοιπόν μια επιστολή στον Πάπα Φραγκίσκο, από τον οποίο ζητάει την συνδρομή του προκειμένου να σταματάνε εντελώς όλες οι αθλητικές δραστηριότητες και όλοι να γιορτάζουν απερίσπαστοι τα Χριστούγεννα.

«Ζητώ βοήθεια από τον Πάπα γιατί θέλουν να μου “κλέψουν” τα Χριστούγεννα».

Έτσι ξεκινάει το γράμμα του και συνεχίζει:

«Το όνομά μου είναι Ντάβιντε, είμαι 32 ετών και μαζί με την σύζυγό μου, Νικολέτα, θέλουμε να περάσουμε τα πρώτα μας Χριστούγεννα μαζί με την λίγων μηνών κόρη μας, Νοέμι, ειδικά μετά από δυο αποβολές που είχαμε», λέει ο αθλητής.

Ο 32χρονος βολεϊμπολίστας με την κόρη του Ναόμι μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

«Θα είμαστε η μόνη ομάδα που καλείται να κατέβει στο γήπεδο και ως αθλητές αναγκαζόμαστε να αφήσουμε τις οικογένειές μας από την Παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη νύχτα των Χριστουγέννων», προσθέτει.

Διευκρινίζει στη συνέχεια πως ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει την μάχη και να παίξει, αλλά πριν μερικές ημέρες, κατά την επίσκεψη του στην εκκλησία, είχε κάτι σαν… επιφοίτηση και το μετάνιωσε.

«Είπα από μέσα μου ότι το χρωστάω στον εαυτό μου, στη σύζυγό μου και κυρίως στην νεογέννητη κόρη μου. Και ζητώ την βοήθεια σας για να πραγματοποιήσω αυτή την απολύτως ειρηνική και νόμιμη επιθυμία μου».

«Ακούστε με, σεβαστέ Ποντίφικα. Ακούστε έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει τα Άγια Χριστούγεννα μαζί με την οικογένειά του. Είναι η κραυγή ενός πιστού Καθολικού, η απεγνωσμένη φωνή ενός ανθρώπου που είναι σαν να κλαίει στην έρημο, μέσα σε αυτήν την κοινωνία που οδεύει ολοένα και περισσότερο στον αποχριστιανισμό της. Πιστεύω ότι το άθλημά μας μπορεί να κάνει μια μικρή θυσία προκειμένου να κάνει λίγο χώρο για να γιορτάσει την γέννηση του Ιησού», καταλήγει ο Ντάβιντε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...