388
Ο Αλεσάντρο και πίσω του η αρκούδα, στους ιταλικούς Δολομίτες | YouTube

Ιταλικές Αλπεις: Πώς ένα 12χρονο αγόρι έμεινε απίστευτα ψύχραιμο απέναντι σε μια αρκούδα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 11:12
Ο Αλεσάντρο και πίσω του η αρκούδα, στους ιταλικούς Δολομίτες
|YouTube

Ιταλικές Αλπεις: Πώς ένα 12χρονο αγόρι έμεινε απίστευτα ψύχραιμο απέναντι σε μια αρκούδα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 11:12

Μία αρκούδα πήρε στο κατόπι ένα 12χρονο αγόρι που μάζευε κουκουνάρια σε δάσος στις ιταλικές Αλπεις, κοντά στο χωριό του.

Αυτό όμως, όχι μόνο δεν τρόμαξε, αλλά καθώς λατρεύει τις αρκούδες και έχει διαβάσει πολλά για αυτές, ήξερε ακριβώς τι να κάνει για να μην του επιτεθεί το ζώο και μάλιστα έκανε και νόημα στους θείους του, που ήταν πιο μπροστά από αυτόν, να κάνουν ησυχία για να μην την προκαλέσουν.

Ο Αλεσάντρο Φραντζόι, είχε βγει για βόλτα με τους συγγενείς του στους λόφους πάνω από το χωριό Σπορμινόρε, στην ιταλική αλπική περιοχή του Τρεντίνο.

«Περπατούσε λίγα μέτρα πιο πέρα και μάζευε κουκουνάρια όταν συνειδητοποίησε ότι πίσω του βρισκόταν μία αρκούδα. Εμείς φυσικά ανησυχήσαμε, ενώ αυτός ήταν απόλυτα ήρεμος», είπε ο θείος του.

Τη συνάντηση του Αλεσάντρο με την αρκούδα βιντεοσκόπησε ένας συγγενής του, που είπε ότι το αγόρι λατρεύει αυτά τα ζώα και ανυπομονούσε να τα συναντήσει.

Ο Αλεσάντρο ήξερε ακριβώς τι να κάνει και συνέχισε να περπατά πολύ σιγά, ενώ κοντοστάθηκε δύο φορές, γύρισε προς την αρκούδα, την κοίταξε και μετά συνέχισε να περπατά αργά.

Ο μικρός δεν φοβήθηκε ούτε όταν η καφετιά αρκούδα σηκώθηκε στα δυο της πόδια, αποκαλύπτοντας τον τρομερό της όγκο. Μάλιστα, καθώς απομακρύνεται, ο Αλεσάντρο φαίνεται στο βίντεο να χαμογελά μην μπορώντας να κρύψει τη χαρά του που συνάντησε ένα πλάσμα που λατρεύει.

Ο συγγενής του παρότρυνε τον Αλεσάντρο να μην γυρίσει την πλάτη του στην αρκούδα. Μετά από λίγο, αυτή φάνηκε να χάνει το ενδιαφέρον της και έκανε μεταβολή προς το δάσος.

Καθώς έφτασε τους ενήλικες της παρέας, ο Αλεσάντρο έβαλε το δάχτυλο στο στόμα και τους ζήτησε να μην μιλήσουν μέχρι να απομακρυνθεί η αρκούδα.

Το αγόρι ενθουσιάστηκε από την συνάντηση και είπε ότι ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής του γιατί έγινε το όνειρό του πραγματικότητα. «Ηξερα ότι δεν έπρεπε να τρομάξω την αρκούδα και έπρεπε να απομακρυνθώ αργά. Ξέρεις ποιο είναι το μυστικό; Δεν την κοίταξα στα μάτια και έτσι η αρκούδα κατάλαβε ότι δεν είμαι εχθρός της.

Δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια, το 2014 και το ’17, αρκούδα έχει επιτεθεί σε ανθρώπους στην περιοχή, τη μία μάλιστα τραυματίζοντας έναν άντρα.

Αφού είχαν εξαφανιστεί από τους ιταλικούς Δολομίτες (Αλπεις), οι καφετιές αρκούδες μεταφέρθηκαν εκεί από τη Σλοβενία τη δεκαετία του ’90 και τώρα ζουν περίπου 50 στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο της συνάντησης:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...