635
Νεαροί Ιταλοί τουρίστες φορούσαν τις μάσκες τους στην Ελλάδα, αλλά τις έβγαλαν όταν είδαν τους Ελληνες ακάλυπτους... | INTIMENEWS

Ιταλικά ΜΜΕ: Νέοι επιστρέφουν με κορονοϊό ύστερα από διακοπές στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 08:36
Νεαροί Ιταλοί τουρίστες φορούσαν τις μάσκες τους στην Ελλάδα, αλλά τις έβγαλαν όταν είδαν τους Ελληνες ακάλυπτους...
|INTIMENEWS

Ιταλικά ΜΜΕ: Νέοι επιστρέφουν με κορονοϊό ύστερα από διακοπές στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 08:36

Στην ανησυχητική αύξηση του αριθμού των μολυσμένων από τον κορονοϊό Ιταλών εστιάζουν τα Μέσα της γειτονικής χώρας, επισημαίνοντας δύο «λεπτομέρειες» με εξαιρετικό ενδιαφέρον και για εμάς: πρώτον, αυτοί οι νέοι φορείς της ίωσης τυχαίνει να είναι νέοι άνθρωποι, μικρής ηλικίας, και, δεύτερον, επιστρέφουν από θερινά ταξίδια στη Μεσόγειο. Ναι, δεν κάνετε λάθος, στις χώρες που οι νεαροί επισκέφτηκαν περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Ενα δεύτερο σημείο της κορονοϊκής επικαιρότητας που προβάλλεται από τα ιταλικά Μέσα είναι η αλματώδης αύξηση των λοιμώξεων στις ΗΠΑ και την Ιταλία σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Οσον αφορά τις… ταξιδιωτικές αναμνήσεις από την Ελλάδα, η Repubblica γράφει για μία παρέα παιδιών από την Πούλια. Από τη δεκαμελή ομάδα των νεαρών τουριστών μόνο οι πέντε δεν μολύνθηκαν από τον ιό. Στη Ιταλία γίνεται τώρα ιχνηλάτηση σε οικογενειακό και τοπικό επίπεδο και έχουν ληφθεί μέτρα. Ενας άλλος τουρίστας από την περιοχή αρρώστησε μόλις επέστρεψε από τη Μάλτα.

Αλλη μία ομάδα νεαρών που επισκέφθηκε την Ελλάδα –συγκεκριμένα την Κέρκυρα- επέστρεψε στην Ιταλία μολυσμένη. Πρόκειται για παιδιά από την Τοσκάνη, λέει η Repubblica: «Είναι συνολικά 11 αγόρια, συν η 50χρονη μητέρα ενός από αυτά».

Στην Εμίλια Ρομάνια (Μπολόνια) καταγράφηκε αύξηση των λοιμώξεων, με 25 από τα μολυσμένα άτομα να έχουν μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα, από την Κροατία και από την Αλβανία. Φυσικά, γίνεται και εκεί ιχνηλάτηση.

Μασκοφόροι… Αρειανοί

Για τις συνθήκες που επικρατούν επί ελληνικού εδάφους στη λεγόμενη νυχτερινή διασκέδαση μίλησαν οι νεαροί Ιταλοί στην Corriere della Sera.

«Μόνο εμείς φορούσαμε μάσκα στην Κέρκυρα. Ε, τι να κάνουμε, τη βγάλαμε»… Μάλλον σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των νεαρών Ιταλών για την ελληνική εμπειρία διακοπών. Καλύτερα, ας τα πούνε μόνοι τους:  «Φέραμε τις μάσκες από την Ιταλία πήγαμε στην ντίσκο φορώντας τες. Αλλά ήμασταν οι μόνοι μασκοφόροι. Τα υπόλοιπα παιδιά στο κλαμπ μάς κοίταζαν σαν να ήμασταν εξωγήινοι, από τον Αρη. Τελικά τις βγάλαμε τις μάσκες».

Νυχτερινή ζωή για νεολαίους, ντόπιους και τουρίστες, στην Κέρκυρα (Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Οι νεαροί διηγήθηκαν τα παραπάνω στους γονείς τους και στις ιταλικές υγειονομικές υπηρεσίες όπου απευθύνθηκαν και εντοπίστηκε η μόλυνσή τους. Οι πιτσιρικάδες τουρίστες είναι ειλικρινείς εν τη αφελεία τους: «Είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε προσγειωθεί ποτέ σε αυτό το ελληνικό νησί» είπαν. Διότι «η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ήσυχη» ενώ και «καμία αρχή δεν τους επέβαλε την υποχρέωση να φορούν μάσκες». Και στα κλαμπ, τι συνέβαινε; «Εκεί δεν υπήρχε κανένας έλεγχος». Τα παιδιά «είχαν την αίσθηση» ότι «δεν υπήρχε εκεί κορονοϊός», ότι «δεν υπήρχε η πανδημία». Ε, η «αίσθησή τους» διαψεύστηκε.

Μπέιμπι μπουμ και στις ΗΠΑ

Η Corriere della Sera επικεντρώνει και στην είδηση ότι τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται στις ΗΠΑ και την Ιταλία, ιδιαιτέρως όσον αφορά τα άτομα κάτω των 18 ετών.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, το ποσοστό των θετικών κάτω των 18 ετών στην Ιταλία έχει αυξηθεί στο 13,2%, ενώ στα τέλη Ιουνίου ήταν μόλις 2,3%. Οι μολύνσεις μεταξύ των εφήβων αυξάνονται λέει η Corriere και στις ΗΠΑ. Μία νέα έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 97.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό στο τέλος Ιουλίου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους από την αρχή της πανδημίας είναι 338.000. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Ιουλίου οι λοιμώξεις μεταξύ των παιδιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 40% (είναι το 8,8% όλων των περιπτώσεων). Η έκθεση αποκάλυψε ότι τα παιδιά σπάνια αρρωσταίνουν σοβαρά λόγω της ίωσης, ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Στην Ιταλία η μέση ηλικία των μολυσμένων έχει μειωθεί στα 38 έτη τις τελευταίες 30 ημέρες, σε σύγκριση με εκείνη που καταγραφόταν στην αρχή της επιδημίας και αφορούσε άτομα άνω των 65 ετών. Ετσι συνάγεται ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των μολυσμένων εφήβων και νέων.

Οι λόγοι για την ανοδική τάση της μόλυνσης σε παιδιά και νέους αποδίδεται στη θερινή «νυχτερινή ζωή» που ακολούθησε τους μήνες της απραξίας λόγω του εαρινού lockdown.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...