309
Ουρές Ιταλών έξω από σουπερμάρκετ της Σικελίας | REUTERS/Antonio Parrinello

Ιταλία: Viral βίντεο με έξαλλους δημάρχους κατά πολιτών που δεν μένουν σπίτι

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 14:41
Ουρές Ιταλών έξω από σουπερμάρκετ της Σικελίας
|REUTERS/Antonio Parrinello

Ιταλία: Viral βίντεο με έξαλλους δημάρχους κατά πολιτών που δεν μένουν σπίτι

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 14:41

Ενα βίντεο, που έχει γίνει viral, δείχνει διάφορους δημάρχους πόλεων της Ιταλίας, να κάνουν συστάσεις στους κατοίκους των δήμων και κοινοτήτων τους, με το γνώριμο απαράμιλλο ιταλικό ύφος, προκειμένου να τους πείσουν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ενας δήμαρχος αναρωτιέται αν έχουν φλεγμονή στον προστάτη τα… σκυλιά τους και τα βγάζουν συνέχεια βόλτα. «Οι άνθρωποι πεθαίνουν, δεν το καταλαβαίνετε;».

Την ίδια ώρα, ένας άλλος διερωτάται μπροστά στην κάμερα γιατί να έρθουν οι κομμώτριες στο σπίτι τους. «Ποιος, στο διάολο θα σας δει;» φωνάζει και συνεχίζει: «Εάν έρθει η κομμώτρια στο σπίτι σας για να σας χτενίσει, αφού προηγουμένως έχει πάει σε ένα άλλο σπίτι που μπορεί να κόλλησε κορονοϊό και μετά πάει σε ένα τρίτο, τότε αντί για λακ θα έχετε κορονοϊό στα μαλλιά σας».

Ενας άλλος δήμαρχος λέει: «Είδα κάποιον να κάνει τζόκινγκ με έναν εξαντλημένο σκύλο. Του είπα ότι δεν ήταν ταινία. Δεν είσαι ο Γουίλ Σμιθ στο “I am a Legend”. Γύρνα σπίτι αμέσως»!

Αλλος σημειώνει: «Ακούω ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν πάρτυ για την αποφοίτησή τους. Σας προειδοποιώ: αν κάνετε πάρτι, θα στείλω τον στρατό με φλογοβόλα»!

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης στη χώρα, που κατέχει με διαφορά το μακάβριο ρεκόρ νεκρών από κορονοϊό στον πλανήτη, υπάρχουν ακόμα πολίτες που αψηφούν τις εντολές των αρχών και βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς λόγο.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε πως 92.367 πολίτες «έσπασαν» την απαγόρευση που έχει επιβληθεί σε όλη την χώρα και έκαναν άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την Guardian, μία από τις πιο σοβαρές παραβάσεις συνέβη στη Σικελία, όπου ένας 60χρονος διαγνωσμένος με κορονοϊό, χωρίς σοβαρά συμπτώματα, συνελήφθη από την αστυνομία να έχει πάει για ψώνια στο σουπερμάρκετ αντί να κάθεται σε απομόνωση στο σπίτι του! Το ίδιο και ένας άλλος ασθενής, έξω από τη Ρώμη, που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

Το ίδιο βίντεο είχε ανεβάσει στο Facebook και ο Ηλίας Μόσιαλος με ελληνικούς υπότιτλους:

Οι δήμαρχοι της Ιταλίας τα έχουν δει όλα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας! Μείνετε στο σπίτι. ‘ΗΡΕΜΑ το λένε’.

Geplaatst door Ηλίας Μόσιαλος op Zondag 22 maart 2020

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...