180
Το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι διακρίνεται σε προεκλογικές αφίσες σε σταθμό τραίνου στο Μιλάνο. Ο 85χρονος πολιτικός «κατεβαίνει» και πάλι στον εκλογικό στίβο | REUTERS/Emilio Parodi

Ιταλία: Σκληρή μάχη Κεντροαριστεράς – Ακροδεξιάς δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 21:46
Το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι διακρίνεται σε προεκλογικές αφίσες σε σταθμό τραίνου στο Μιλάνο. Ο 85χρονος πολιτικός «κατεβαίνει» και πάλι στον εκλογικό στίβο
|REUTERS/Emilio Parodi

Ιταλία: Σκληρή μάχη Κεντροαριστεράς – Ακροδεξιάς δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 21:46

Σύμφωνα με την ιταλική δημοσκοπική εταιρία GDC, το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» και τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας», πέντε εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, πείθουν το ίδιο, σχεδόν, ποσοστό ψηφοφόρων.

Πιο αναλυτικά, η σφυγμομέτρηση που παρουσιάστηκε την Πέμπτη και την οποία αναμετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, δείχνει ότι οι «δημοκρατικοί» λαμβάνουν το 23,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η άκρα δεξιά το 23,4%.

Τρίτη πολιτική δύναμη στις προτιμήσεις των Ιταλών κατά την ίδια έρευνα είναι η «Λέγκα», με ποσοστό 12,3%. Ακολουθούν το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» με 10,7% και η «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το 7,5% της πρόθεσης ψήφου. Η νέα κεντρώα συμμαχία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον πρώην υπουργό οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, συγκέντρωσε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 5,1%.

Το 3,4% των ερωτηθέντων προτίθεται να στηρίξει την εκλογική συνεργασία της «Ιταλικής Αριστεράς» με τους «Πράσινους» –πρόκειται για δυνάμεις που υπέγραψαν εκλογική συμπόρευση με την κεντροαριστερά.

Σύμφωνα και με σειρά άλλων δημοσκοπικών ερευνών, πάντως, η συντηρητική συμμαχία («Λέγκα», «Φόρτσα Ιτάλια» και «Αδέλφια της Ιταλίας») διατηρεί προβάδισμα επί της κεντροαριστεράς και των συμμάχων της, το οποίο ξεπερνά τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...