263
Ο Ματέο Σαλβίνι σε εμφάνισή του σε ιταλικό μπιτς μπαρ, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από υποστηρικτές και αντιπάλους | YouTube

Ιταλία: Σάλος με τον ημίγυμνο Σαλβίνι στις παραλίες να χορεύει και να «πειράζει» τον εθνικό ύμνο

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2019, 17:49
Ο Ματέο Σαλβίνι σε εμφάνισή του σε ιταλικό μπιτς μπαρ, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από υποστηρικτές και αντιπάλους
|YouTube

Ιταλία: Σάλος με τον ημίγυμνο Σαλβίνι στις παραλίες να χορεύει και να «πειράζει» τον εθνικό ύμνο

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2019, 17:49

Πλήθος επικρίσεων, ακόμα και από τους υποστηρικτές του, δέχεται ο Ματέο Σαλβίνι για τον τρόπο που επέλεξε να διεξάγει την άτυπη προεκλογική του εκστρατεία στην Ιταλία: γυρνώντας ημίγυμνος στις παραλίες, βγάζοντας σέλφι με τις θαυμάστριές του, χορεύοντας στα μπιτς μπαρ και αλλάζοντας τα… φώτα στον ιταλικό εθνικό ύμνο.

Σε πρόσφατη εμφάνισή του σε μπαρ, ανέλαβε χρέη DJ, και ξεσήκωσε το πλήθος με την τέκνο εκδοχή του εθνικού ύμνου.

Πολλοί Ιταλοί, έγιναν έξαλλοι με την αλλοίωση του ύμνου της χώρας. «Κάποιες σκηνές είναι ενοχλητικές και δεν θα τις είχα επιτρέψει», δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζιανφράνγκο Πάλια, που τραυματίστηκε σε επιχείρηση στη Σομαλία, το 1993, ο οποίος κατά τ’άλλα συμφωνεί με τις εθνικιστικές πολιτικές του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης.

«Για εμάς, ο εθνικός ύμνος είναι ιερός και δεν συνάδει με την εικόνα ημίγυμνων ανθρώπων που χορεύουν με ένα κοκτέιλ στο χέρι, στην παραλία», δήλωσε η πολιτική του σύμμαχος Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος, που καλοβλέπει μία θέση σε μελλοντική κυβερνητική συμμαχία.

«Ανησυχώ γιατί ο Σαλβίνι επιχειρεί να ξεφύγει από την πολιτική νόρμα, με στόχο να μειώσει την αξιοπιστία και το κύρος των θεσμών», είπε η Ντάτσια Μαρένι, συγγραφέας, αναφερόμενη στα νέα ήθη και έθιμα που εισάγει ο λαϊκιστής αρχηγός της Λέγκας.

«Γινόμαστε ξανά σοβαρή χώρα», είχε πει ο ίδιος, για να του απαντήσει κάποιος, δημοσιεύοντας την ημίγυμνη φωτογραφία του στα ντεκς του μπιτς μπαρ: «Δεν είμαι σίγουρος».

Ο 46χρονος Σαλβίνι, όμως, απτόητος, συνεχίζει τις παραλιακές του εμφανίσεις, έχοντας προγραμματίσει επτά τις επόμενες πέντε ημέρες, όλες στον ιταλικό Νότο, όπου η Λέγκα δεν έχει και πολλές συμπάθειες.

Δείτε το βίντεο με τον Σαλβίνι… DJ:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...