268
Το νοσοκομείο όπου εργαζόταν ο πρωταθλητής της λούφας | Google Maps

Ιταλία: Πληρωνόταν επί 15 χρόνια χωρίς να πατήσει ούτε μία ημέρα στη δουλειά!

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 15:54
Το νοσοκομείο όπου εργαζόταν ο πρωταθλητής της λούφας
|Google Maps

Ιταλία: Πληρωνόταν επί 15 χρόνια χωρίς να πατήσει ούτε μία ημέρα στη δουλειά!

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 15:54

Κάποιοι δεν μπορούν να λείψουν από τη δουλειά τους ούτε μία ημέρα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και άλλοι μπορούν να απουσιάζουν 15 ολόκληρα χρόνια!

Στην Ιταλία, συγκεκριμένα, ένας 67χρονος δημόσιος υπάλληλος σε νοσοκομείο κατάφερε να αράζει σπίτι του ή στα καφέ, αντί να πηγαίνει στη δουλειά και να πληρώνεται κάθε μήνα τον μισθό του, από τότε που ήταν 52 ετών.

Η αστυνομία του Καταντζάρο, στην Καλαβρία, ανακοίνωσε ότι ο υπάλληλος έλαβε συνολικά μισθούς 534.000 ευρώ από το 2005 χωρίς να πατήσει ούτε μία ημέρα στο νοσοκομείο.

Τώρα βέβαια, που τον έπιασαν, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κατηγοριών για απάτη, πλαστογραφία και εκβιασμό. Εξι υπεύθυνοι στο νοσοκομείο βρίσκονται επίσης υπό διερεύνηση για συνέργεια στην απάτη του.

Το 2005, ο υπάλληλος φέρεται να είχε απειλήσει τη διευθύντρια του νοσοκομείου να μην τον καταγγείλει για τις τότε απουσίες του. Λίγο αργότερα, η διευθύντρια βγήκε στη σύνταξη και κανείς στη συνέχεια δεν ήλεγξε ποτέ αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος εμφανιζόταν στην εργασία του ή όχι.

Φυσικά, δεν είναι η μόνη περίπτωση, αν και αυτός θεωρείται «ο πρωταθλητής της λούφας». Το 2016, η ιταλική κυβέρνηση έσφιξε τα λουριά στο Δημόσιο, όπου οι αδικαιολόγητες απουσίες των υπαλλήλων ήταν διαδεδομένες.

Σε μία άλλη έρευνα, η αστυνομία είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες στο δημαρχείο του Σαν Ρέμο, όπου 35 υπάλληλοι δούλευαν κατά βούληση και για δύο χρόνια κορόιδευαν το σύστημα. Οι κάμερες έπιασαν τις συζύγους δύο εργαζομένων να χτυπούν τις κάρτες τους, ενώ άλλοι απλώς τις χτυπούσαν και μετά πήγαιναν για ψώνια, για καφέ ή για να κάνουν… κανό.

Σε μία άλλη περίπτωση, ένας τροχονόμος που κατοικούσε στο κτίριο όπου βρισκόταν η εργασία του, κατέβαινε με τα εσώρουχα, χτυπούσε την κάρτα και πήγαινε ξανά για ύπνο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...