229
H φωτογραφία που ανέβασε στο facebook o βουλευτής της ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάνι από την ήττα του Μπροΐλι (δεξιά) από τον Χασάν Νουρντίνε | facebook.com/Fratoianni

Ιταλία: Οργή για τα νεοναζιστικά τατουάζ επαγγελματία πυγμάχου

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 07:00
H φωτογραφία που ανέβασε στο facebook o βουλευτής της ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάνι από την ήττα του Μπροΐλι (δεξιά) από τον Χασάν Νουρντίνε
|facebook.com/Fratoianni

Ιταλία: Οργή για τα νεοναζιστικά τατουάζ επαγγελματία πυγμάχου

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 07:00

Στον αγώνα, που έγινε την Κυριακή στην Τεργέστη για την κατηγορία φτερού, ο Μικέλε Μπροΐλι έχασε από τον Χασάν Νουρντίνε.

Αυτό που με έκπληξη διαπίστωσαν οι θεατές (ο αγώνας μεταδιδόταν διαδικτυακά) ήταν ότι ο Μπροΐλι είχε τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα, όπως μια σημαία με την επιγραφή SS, τον αριθμό 88 (συμβολίζει τη φράση «Χάιλ Χίτλερ»), ακόμη και τη νεκροκεφαλή, το έμβλημα της παραστρατιωτικής ομάδας που διοικούσε τα στρατόπεδα εξόντωσης. Πριν μπει στον αγώνα, ο Μπροΐλι χαιρέτησε φασιστικά την ομάδα του.

Πώς είναι δυνατόν ένας αθλητής με τέτοια και τόσο πολλά σύμβολα να είναι μέλος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, αναρωτήθηκαν πολλοί, μεταξύ των οποίων βουλευτές όπως ο Νικόλα Φρατοϊάνι της Αριστεράς και η Στεφανία Ασκάρι του Κινήματος των 5 Αστέρων.

Σοκαρισμένος από το θέαμα αισθάνθηκε και ο -γεννημένος στο Μαρόκο- Νουρντίνε.

Η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, λέει απλώς ότι τα μέλη της πρέπει να απέχουν από συμπεριφορές που προκαλούν διακρίσεις και προσθέτει ότι έχει παραπέμψει το ζήτημα στην αθλητική Δικαιοσύνη. Δεν εξηγεί, πάντως, γιατί δεν ανέλαβε δράση νωρίτερα, καθώς ο Μπροΐλι είχε δώσει 16 επαγγελματικούς αγώνες πριν από αυτόν που ξεσήκωσε κύμα οργής.

Ο Μπροΐλι, σημειώνει  ο Guardian, δεν κινδυνεύει μόνο με αποκλεισμό από την ομοσπονδία, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει και τη Δικαιοσύνη, η οποία θα διεξαγάγει έρευνα. Ο νόμος στην Ιταλία απαγορεύει την αναβίωση του φασισμού (όπως για παράδειγμα με τον γνωστό φασιστικό χαιρετισμό) και την τιμωρεί με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...