257
Το προσωπικό του Κολοσσαίου με προστατευτικό εξοπλισμό ετοιμάζεται να ανοίξει το μνημείο στους επισκέπτες για πρώτη φορά μετά από μήνες | Reuters

Ιταλία: Οι περιφέρειες του Νότου δεν θέλουν επισκέπτες από τον Βορρά

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 13:23
Το προσωπικό του Κολοσσαίου με προστατευτικό εξοπλισμό ετοιμάζεται να ανοίξει το μνημείο στους επισκέπτες για πρώτη φορά μετά από μήνες
|Reuters

Ιταλία: Οι περιφέρειες του Νότου δεν θέλουν επισκέπτες από τον Βορρά

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 13:23

Διαφωνούν μεταξύ τους οι ιταλοί περιφερειάρχες για την απόφαση της κυβέρνησης να άρει τον περιορισμό στις μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας από τις 3 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι περιφερειάρχες ανησυχούν ότι οι μετακινήσεις των πολιτών θα προκαλέσουν νέα διασπορά του κορονοϊού.

Ετσι, έχει ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στον ιταλικό Νότο, όπου τα κρούσματα είναι πολύ χαμηλότερα και τον Βορρά, όπου βρίσκονται η Λομβαρδία, το Πιεμόντε και το Βένετο, περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων στη χώρα.

Ουρά από επισκέπτες στην είσοδο του Βατικανού τη Δευτέρα

Μερικοί περιφερειάρχες κάνουν λόγο και για διαβατήριο αντισωμάτων για ιταλούς πολίτες, κάτι που ο υπουργός περιφερειακών υποθέσεων χαρακτήρισε αντισυνταγματικό.

Οι πρώτοι επισκέπτες στο Κολοσσαίο μετά από μήνες

Στην πρώτη γραμμή της αντίστασης κατά του ανοίγματος των εσωτερικών συνόρων, είναι η Σαρδηνία, η Σικελία, η Τοσκάνη και η Καμπάνια, ο περιφερειάρχης της οποίας, Βιντσέντζο Ντε Λούκα,χαρακτήρισε «ακατανόητη» την απόφαση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι μετακινήσεις από τις βόρειες περιφέρειες που επλήγησαν βαρύτερα από την πανδημία.

Την ίδια στιγμή, άνοιξαν για το κοινό, τη Δευτέρα, το Βατικανό και το Κολοσσαίο στη Ρώμη, με αυστηρά μέτρα για χρήση προστατευτικών μέσων, θερμομέτρηση των επισκεπτών στην είσοδο και αποστάσεις ασφαλείας.

Θερμομέτρηση των επισκεπτών στο Κολοσσαίο, τη Δευτέρα

Παράλληλα, έγιναν και κάποιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές σε Ρώμη και Μιλάνο εναντίον των κυβερνητικών μέτρων για την οικονομική κρίση, που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...