212
Ο Τζουζέπε Κόντε θα είναι και πάλι επικεφαλής μιας συγκυβέρνησης - αυτή τη φορά θα κυβερνήσουν από κοινού οι «Πεντάστεροι» και το Δημοκρατικό Κόμμα | Reuters

Ιταλία: ο Κόντε πρωθυπουργός και σε νέα συγκυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 22:03
Ο Τζουζέπε Κόντε θα είναι και πάλι επικεφαλής μιας συγκυβέρνησης - αυτή τη φορά θα κυβερνήσουν από κοινού οι «Πεντάστεροι» και το Δημοκρατικό Κόμμα
|Reuters

Ιταλία: ο Κόντε πρωθυπουργός και σε νέα συγκυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2019, 22:03

Kατά πάσα πιθανότητα η Ιταλία θα αποφύγει τη διαδικασία των νέων εκλογών, καθώς μία νέα συγκυβέρνηση, αυτή τη φορά των «Πεντάστερων» με το Δημοκρατικό Κόμμα έχει δρομολογηθεί.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα κάλεσε τον πρωθυπουργό της προηγούμενης συγκυβέρνησης -εκείνης των «Πεντάστερων» και της Λέγκας- Τζουζέπε Κόντε το πρωί της Πέμπτης ώστε να του δώσει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αυτή τη φορά, θα συγκυβερνήσουν οι «Πεντάστεροι» με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Κόντε είχε παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα μετά το «άδειασμά» του από τον επικεφαλής της Λέγκας και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι που μεθόδευσε την κατάρρευση της κυβέρνησης στην οποία το κόμμα του συμμετείχε.

Με διαβεβαιώσεις τους προς τον Ματαρέλα τόσο ο Λουίτζι ντι Μάιο των «Πεντάστερων» όσο και ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι στηρίζουν κυβέρνηση υπό τον Κόντε.

Ο Ντι Μάιο στον Ματαρέλα | Presidential Palace/Paolo Giandotti/Handout via REUTERS
Ο Τζινγκαρέτι στον Ματαρέλα | Presidential Palace/Paolo Giandotti/ Handout via REUTERS

«Υπάρχει πολιτική συμφωνία με το Δημοκρατικό Κόμμα για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κόντε» δήλωσε ο Ντι Μάιο στον Τύπο με το πέρας των διαβουλεύσεων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνομιλία του με τον Ματαρέλα και ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκολα Τζινγκαρέτι είπε τα ανάλογα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...