195
Η Βενετία θέλει να μειώσει τους τουρίστες σε κεντρικά σημεία της πόλης | REUTERS/Manuel Silvestri

Βενετία: Μεταλλικές μπάρες για την αποφυγή συνωστισμού από τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2018, 14:20
Η Βενετία θέλει να μειώσει τους τουρίστες σε κεντρικά σημεία της πόλης
|REUTERS/Manuel Silvestri

Βενετία: Μεταλλικές μπάρες για την αποφυγή συνωστισμού από τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2018, 14:20

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και πλήθος τουριστών φτάνει στις όμορφες ιταλικές πόλεις, η Βενετία προχώρησε σε ένα μάλλον πρωτοφανές μέτρο προκειμένου να περιορίσει τον συνωστισμό σε διάσημα τουριστικά σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Απριλίου τοποθετήθηκαν οι πρώτες μεταλλικές μπάρες για πεζούς που είναι σε θέση να περιορίσουν τη διέλευση τουριστών σε κεντρικά σημεία της Βενετίας. Τα δυο πρώτα σημεία που επελέγησαν είναι η περιοχή κοντά στην γέφυρα του Καλατράβα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και στην «Λίστα ντι Σπάνια».

2018-04-15T192319Z_940647105_RC1B7C1E36F0_RTRMADP_3_ITALY-VENICE
Συνωστισμός στην γραφική Βενετία

Οι κάτοικοι θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται πάντα στις δυο αυτές περιοχές, ενώ οι τουρίστες, σε περίπτωση αυξημένης συρροής, θα μπορούν να μπαίνουν στην πόλη, αλλά από διαφορετικά, λιγότερο κεντρικά σημεία.

Οι μπάρες είναι πιθανό να τεθούν σε λειτουργία τις αμέσως επόμενες ημέρες – αμέσως πριν και κατά την διάρκεια της Πρωτομαγιάς – όταν στη Γαληνοτάτη αναμένεται να αφιχθούν χιλιάδες τουρίστες. Ο δήμος θα ενημερώνει για τις σχετικές του αποφάσεις, χρησιμοποιώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φυσικά, δεν λείπουν και οι φωνές κατοίκων της πανέμορφης αυτής πόλης, που υποστηρίζουν ότι οι μεταλλικές μπάρες έρχονται σε σαφή αντίθεση με τον μοναδικό, αρχιτεκτονικό πλούτο της Βενετίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News