197
| Italian Finance Police/Handout via REUTERS

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 84 εκατ. ναρκωτικά χάπια του ISIS

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 14:17

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 84 εκατ. ναρκωτικά χάπια του ISIS

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 14:17

Μια τεράστια ποσότητα ναρκωτικών παραγωγής του Ισλαμικού Κράτους, η οποία έφτανε τους 14 τόνους, κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Σαλέρνο, στη νότια Ιταλία.

Πρόκειται για 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης με χαραγμένες δυο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου. Με την πώλησή τους οι τρομοκράτες ήθελαν να χρηματοδοτήσουν τον τζιχάντ, τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν.

Η αξία των ναρκωτικών αυτών ουσιών ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και είναι η μεγαλύτερη ποσότητα αμφεταμινών που έχει κατασχεθεί ποτέ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα χάπια αυτά ονομάζονται captagon και είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που έλαβε χώρα πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι. Στο παρελθόν έχουν κατασχεθεί και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα ναρκωτικά του ISIS επρόκειτο να πωληθούν άμεσα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους και σε εξαρτήματα μηχανών αυτοκινήτων, αλλά οι ιταλοί τελωνειακοί και η οικονομική αστυνομία της Νάπολης πραγματοποίησαν έφοδο και κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...