234
Μαθήτριες και μαθητές στη Ρώμη κρατούν πανό σε μία συγκέντρωση για το κλίμα, τον Μάιο | EPA

Ιταλία: Δικαιολογημένες οι απουσίες των μαθητών για το κλίμα, λέει ο υπ. Παιδείας

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 10:54
Μαθήτριες και μαθητές στη Ρώμη κρατούν πανό σε μία συγκέντρωση για το κλίμα, τον Μάιο
|EPA

Ιταλία: Δικαιολογημένες οι απουσίες των μαθητών για το κλίμα, λέει ο υπ. Παιδείας

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 10:54

Χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές της Ιταλίας θα βγουν στους δρόμους για το κλίμα, την Παρασκευή.

Την πρώτη Παρασκευή που είχαν συμμετέχει ιταλικά σχολεία στην παγκόσμια σχολική αποχή για την κλιματική αλλαγή, τον περασμένο Μάρτιο, είχαν πάρει μέρος 475.000 μαθήτριες και μαθητές.

Τις απεργίες της Παρασκευής ξεκίνησε μόνη της η Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Σουηδία, τον Αύγουστο του 2018 και από τότε εξαπλώθηκαν σε όλο τον πλανήτη.

Αυτή τη φορά όμως, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ιταλίας δεν θα πάρουν απουσία, μια που τάχθηκε στο πλευρό τους ο υπουργός Παιδείας της νέας ιταλικής κυβέρνησης, Λορέντζο Φιοραμόντι, που κάλεσε τα σχολεία να δικαιολογήσουν τις απουσίες τους.

Γράφοντας στο FB, ο υπουργός δήλωσε ότι η συμμετοχή στην αποχή για το κλίμα είναι ουσιώδης για το μέλλον των μαθητών, «το οποίο απειλείται από την περιβαλλοντική καταστροφή και ένα μη βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης».

Πολλά σχολεία συμφώνησαν να το κάνουν με την προϋπόθεση να λάβουν από τους γονείς μία επιστολή με την οποία δίνουν άδεια στο παιδί τους να πάρει μέρος στην αποχή και το παιδί να μην έχει αδικαιολόγητες απουσίες.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση για το κλίμα, παγκοσμίως, έγινε την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε 185 χώρες.

Σήμερα, έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 2.400 απεργίες σε όλο τον πλανήτη, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα. Εκτός από την Ιταλία, μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή στην Ινδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...