Η Κλάουντια Αλιβερνίνι εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού | Regione Lazio/Handout via REUTERS
Επικαιρότητα

Ιταλία: Bullying από αντιεμβολιαστές στη νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε πρώτη

Αγνωστοι επιτέθηκαν χυδαία στην Κλάουντια Αλιβερνίνι στα social media, άνοιξαν ψεύτικους λογαριασμούς στο όνομά της και της εύχονταν να πεθάνει. «Θα το ξανάκανα χίλιες φορές!», η απάντηση της ίδιας
Protagon Team

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: αντιεμβολιαστές και τρολ επιτέθηκαν με μίσος στα social media εναντίον της νοσηλεύτριας που έκανε πρώτη το εμβόλιο για τον κορονοϊό στην Ιταλία!

Η 29χρονη Κλάουντια Αλιβερνίνι, που εργάζεται στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων της Ρώμης, έπεσε θύμα bullying μετά τον εμβολιασμό της που έγινε μπροστά στις κάμερες, την Κυριακή. Ηταν μία από τους τρεις υγειονομικούς που επέλεξε συμβολικά η ιταλική κυβέρνηση να εμβολιαστούν πρώτοι, ταυτόχρονα και στο ίδιο νοσοκομείο.

Η ίδια είχε περιγράψει τον εμβολιασμό της ως μία πράξη αγάπης και ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, προσθέτοντας ότι ήταν περήφανη που αντιπροσώπευε το ιατρικό επάγγελμα. Οταν έμαθε ότι ήταν η πρώτη που θα εμβολιαστεί, έκλεισε για κάθε ενδεχόμενο όλους τους λογαριασμούς της στα social media.

Οι αντιεμβολιαστές, όμως, δεν έχασαν την ευκαιρία να της επιτεθούν online, ανοίγοντας ψεύτικους λογαριασμούς στο όνομά της, όπου, ανάμεσα σε άλλα θλιβερά μηνύματα, της εύχονταν να πεθάνει γρήγορα.

Η Αλιβερνίνι κατήγγειλε τις επιθέσεις στην αστυνομία ηλεκτρονικού εγκλήματος, που θα διερευνήσει τις απειλές.

Η Κλάουντια Αλιβερνίνι μιλά στους δημοσιογράφους, την Κυριακή, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της – REUTERS/Remo Casilli

Η ίδια δήλωσε σοκαρισμένη: «Δεν περίμενα τόση κακία και τόσο τεράστιο μίσος. Θα το ξανάκανα χίλιες φορές (το εμβόλιο) για όλους τους συναδέλφους μου, που πέθαναν βοηθώντας άλλους, για όλους τους ανθρώπους που έχασαν πρόωρα τη ζωή τους».

Πολιτικοί και πολίτες έσπευσαν να την υποστηρίξουν. «Η επιστήμη είναι ισχυρότερη από τα fake news και τη βλακεία», δήλωσε η Μαριαστέλα Τζέλμινι, βουλευτής και στέλεχος του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia.