220
Η κακοκαιρία θα φέρει χιονοπτώσεις στα ορεινά | Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους έφερε η κακοκαιρία «Ετεοκλής»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 10:36
Η κακοκαιρία θα φέρει χιονοπτώσεις στα ορεινά
|Intimenews/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους έφερε η κακοκαιρία «Ετεοκλής»

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 10:36

Ελαφρώς νοτιότερη από την πορεία που είχε εκτιμηθεί αρχικά ακολουθεί το βαρομετρικό χαμηλό που συνδέεται με την κακοκαιρία «Ετεοκλής», ανέφερε το meteo.gr.

Για σήμερα Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ ιδιαίτερα έντονα θα είναι κατά τόπους τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές, θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα πνέουν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Αιγαίο.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η πολική ποσότητα βροχής που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα του «Ετεοκλή».

Διακοπή δρομολογίων

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από νωρίς το Σάββατο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Στο κεντρικό Αιγαίο και το στενό του Καφηρέα οι άνεμοι φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ ενώ στο νότιο Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.