• Τελικά ο Νίκος Παπανδρέου δεν θέλει να γίνει αρχηγός του ΚΙΝΑΛ - ο Γιώργος όμως;

    Η είδηση ότι ο Νίκος Α. Παπανδρέου ανακάλεσε την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε απογοήτευση στους κύκλους που αρέσκονται να περνούν την ώρα της καραντίνας 2.0 συζητώντας τα της δυναστείας των Παπανδρέου.

     

    «Αδίκως χαιρόμουν χθες. Ο πρίγκηψ Νικόλαος των Παπανδρέου τελικά δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Πολύ λυπάμαι. Περίμενα πώς και πώς, το ομολογώ, να ξεκινήσει τις προεκλογικές ομιλίες του. Θα ήταν απόλαυση…» έγραψε με αυτή την χαρακτηριστική ειρωνεία της η «Πανδώρα» του Στέφανου Κασιμάτη στα «Νέα».

     

    Τι συνέβη όμως; Ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν να έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί υποψηφιότητάς του, λέγοντας σε μια εφημερίδα της Αχαΐας –πολιτικού φέουδου της οικογένειας– ότι «ναι, θα θέσω υποψηφιότητα, γιατί το θεωρώ χρέος μου». Μετά όμως το διέψευσε, μιλώντας για παρανόηση.

     

    Εδώ που τα λέμε η παρανόηση είναι από μόνη της μια πειστική εξήγηση, αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Παπανδρέου μιλάει έτσι τα ελληνικά που ώρες ώρες κάνει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μοιάζει με μοντέρνο Δημοσθένη.

     

    Αλλά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση για αυτή την ανάκληση-διάψευση της υποψηφιότητας του κ. Παπανδρέου. Την περιέγραψε, πάλι στα «Νέα» στη στήλη «Στίγμα» ο Γιώργος Παπαχρήστος: «όταν ο Νίκος ανακαλεί, αυτό δεν σηματοδοτεί τίποτε καλό για τη Φώφη – έρχεται Γιώργος, και λέγεται Παπανδρέου!…»

     

  • Οταν ο Πατούλης αγνοεί την καραντίνα ενώ έχει έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα

    Στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής βρίσκεται ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής και γιατρός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι προσεβλήθη από τον κορονοϊό. Είναι στο επίκεντρο κριτικής όχι επειδή κόλλησε αλλά επειδή καθώς φαίνεται αδιαφόρησε επιδεικτικά για τα υγειονομικά πρωτόκολλα –καίτοι γιατρός.

     

    Ο κ. Πατούλης είπε ότι κόλλησε ύστερα από συνάντηση με δήμαρχο της Αττικής. «Ενημερώθηκα από δήμαρχο που συναντήθηκα τις προηγούμενες μέρες, ότι εμφάνισε συμπτώματα της Covid-19. Αμέσως υποβλήθηκα σε έλεγχο και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό» ανέφερε το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο κ. Πατούλης, αλλά αυτό το «αμέσως» χωράει πολλή συζήτηση.

     

    Διότι, σύμφωνα με την «Καθημερινή» και τη στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Παπαντωνίου, ο κ. Πατούλης είχε την περασμένη Παρασκευή τη συνάντηση με τον συγκεκριμένο δήμαρχο, ο οποίος την Κυριακή ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Αλλά αντί ο κ. Πατούλης να μπει «αμέσως» σε καραντίνα άρχισε τις δημόσιες σχέσεις: το πρωί της Τρίτης πήγε στο στούντιο του ΣΚΑΪ, ενώ αργότερα πήγε και σε αιμοδοσία στο ΟΑΚΑ που διοργάνωνε η αγαπημένη του ΑΕΚ.

     

    «Αποτέλεσμα ήταν, όταν ανακοίνωσε πως ήταν θετικός, να τρομοκρατήσει πολύ κόσμο που έτρεχε εξαιτίας της απερισκεψίας του» έγραψε το «Θεωρείο» που τιτλοφόρησε το σχετικό σημείωμα με δύο λέξεις: «Ανευθυνότητα Πατούλη».

  • Νίκος Μαυραγάνης: Από υφυπουργός του Τσίπρα στις αρλούμπες για τα εμβόλια

    Ηταν μια εποχή που ο συγκεκριμένος ήταν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Θα μου πείτε, μέλη αυτής της κυβέρνησης ήταν και ο Πελεγρίνης, ο Ζουράρις, ο Κουίκ, αλλά ο Νίκος Μαυραγάνης ήταν και παραμένει ξεχωριστή περίπτωση της εποχής που τη χώρα κυβερνούσαν άτομα από την πολιτική τερατογέννεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

     

    Ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών λοιπόν απέκτησε –για ακατανόητο λόγο– τηλεοπτικό βήμα στο Mega, στην εκπομπή που τιτλοφορείται «Βαβέλ» και καθώς φαίνεται, θεωρεί λογικό να βγάζει τέτοιους ανθρώπους να μιλούν για εμβόλια.

     

    Και αφού άρχισε να λέει διάφορα αστήρικτα και ψευδή –«με τον ίδιο τρόπο που μας λέει ψέματα ο κ. Μαυραγάνης για τον πρόεδρο της Κίνας, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε να φέρουμε έναν αστρολόγο. Γιατί να έχει λόγο ο κ. Μαυραγάνης;», αναρωτήθηκε κάποια στιγμή ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης– στο τέλος κατέληξε να ζητά να περάσει νομοθεσία που να επιβάλει να μην αλλάζει το ανθρώπινο DNA (!) με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού…

     

    Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας, που ήταν και αυτός ο δυστυχής στο πάνελ, εξεμάνη: «Αυτά που λέτε δεν έχουν επιστημονική βάση και είναι επιεικώς αρλούμπες. Δεν μπορείτε να λέτε αρλούμπες στην τηλεόραση. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι άνθρωποι σαν και εσάς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους… Αυτό που είπατε σαν πρόταση λέει ότι μπορεί το εμβόλιο που θα γίνει να τροποποιήσει το γενετικό υλικό του ανθρώπου. Το εμβόλιο που θα γίνει είναι εμβόλιο RNA. Το γενετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει ένζυμα που μετατρέπουν το DNA σε RNA, ποτέ το αντίστροφο. Δεν γίνεται αυτό που λέτε», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, προσπαθώντας να βάλει τα πράγματα σε κάποια σωστή διάσταση.

     

    Τέλος πάντων αυτή η ιστορία τού συγκεκριμένου πολιτικού μας υπενθυμίζει δύο τρία πράγματα:

     

    Πρώτον ποιοι μας κυβερνούσαν μέχρι και πριν λίγα χρόνια.

     

    Δεύτερον ότι ακόμα και σε σοβαρές εκπομπές όλο και κάποιος θα σκεφτεί να καλέσει έναν συνωμοσιολόγο για λίγα ποσοστά τηλεθέασης.

     

    Και τρίτον ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος –ο οποίος σε μια νέα προσπάθεια να υιοθετήσει πολιτικά τους αντιεμβολιαστές συνέκρινε το εμβόλιο με την άμβλωση («οι γυναίκες λένε για την άμβλωση ότι είναι σώμα τους και μπορούν να αποφασίσουν αυτές ό,τι θέλουν, έχω διαφορετική άποψη βέβαια γιατί είμαι χριστιανός»)– έχει έναν νέο ανταγωνιστή.

     

    Εκτός και αν οι δυο τους συμμαχήσουν. Αλλωστε ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν πια, ο πρώην υφυπουργός δηλώνει πρόεδρος του «Ενώνω» και θα μπορούσε εύκολα να συμπράξει με το κόμμα του κ. Βελόπουλου σε ένα νέο σχήμα που θα φρεσκάρει τον κόσμο των «ψεκασμένων».




text
  • Στο μεταξύ, όχι μόνο δεν υπάρχει εισιτήριο για πουθενά, δεν υπάρχει ελεύθερη ούτε θέση στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Μας διώχνει η ακρίβεια μακριά


    25 Απριλίου 2024, 22:30