• Πόσοι Παπανδρέου για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ;

    Μέχρι στιγμής, από την ώρα δηλαδή που η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, ο μόνος που δεν έχει πει ότι θα τεθεί αντίπαλός της είναι ο πρώην αρχηγός Γιώργος Παπανδρέου. Διότι και ο αδελφός του ο Νίκος, το ανακοίνωσε.

     

    «Ναι, θα θέσω υποψηφιότητα, γιατί το θεωρώ χρέος μου», είπε ο 64χρονος συγγραφέας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ το 2019 (πήρε 140.000 σταυρούς και δεν εξελέγη) και κυρίως γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

     

    Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι αντίπαλος όχι μόνο με την κυρία Γεννηματά, αλλά και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και ποιος ξέρει ποιον άλλον –το σκέφτεται και η Εύα Καΐλή ως γνωστόν.

     

    Η πλάκα είναι ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν, λέει, σε συνεννόηση με τον αδελφό του, πρώην Πρωθυπουργό, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, νυν βουλευτή Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρο του εν υπνώσει ΚΙΔΗΣΟ. Ο οποίος μπορεί να είναι και αυτός υποψήφιος!

     

    Το έγραψε ο Σταύρος Παπαντωνίου στην στήλη «Θεωρείο» στην «Καθημερινή της Κυριακής»:

     

    «Αυτό όμως που έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως έμπειρες περί τα πασοκικά πηγές μου μου είπαν πως δεν ήταν σε συνεννόηση με τον αδελφό του και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο. “Λες να δούμε και υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου;” ρώτησα. «Τίποτα δεν αποκλείεται με τον Γιώργο», μου απάντησε».

  • Ο Πρωθυπουργός, το τσουρέκι του «Τερκενλή» και η Νοτοπούλου

    H παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πληττόμενη από τον κορονοϊό Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο, έδωσε την ευκαιρία στην τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ –πρώτη σε σταυρούς μάλιστα– Κατερίνα Νοτοπούλου να ασκήσει αντιπολίτευση –με τον τρόπο που εκείνη την αντιλαμβάνεται βέβαια.

     

    Ετσι, πήρε το κινητό της και σε ανάρτησή της στο Instagram κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι την ώρα που η πόλη της δοκιμάζεται από την επιδημία, εκείνος επέλεξε να πάει να αγοράσει ένα τσουρέκι.

     

    Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κάτι τέτοιο, έκανε απλώς μια στάση στον περίφημο «Τερκενλή» (δείτε εδώ προηγούμενη Βαβέλ) σε μια προσπάθεια να δείξει ότι με κάποιο τρόπο η ζωή πρέπει να συνεχιστεί. Να φύγει με άδεια χέρια, χωρίς να πάρει κάτι δηλαδή;

     

    Προφανώς η κυρία Νοτοπούλου παρασύρθηκε –ή ήθελε να παρασυρθεί– από αναρτήσεις στα social media άλλων φανατικών Συριζαίων, οι οποίοι μαθαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια στάση στον «Τερκενλή», ανέσυραν δολίως μια παλαιότερη φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη στην οποία όχι μόνο είχε αγοράσει ένα από τα φημισμένα τσουρέκια του καταστήματος αλλά ποζάριζε χαρούμενος μαζί με τη σύζυγό του και την αναδημοσίευσαν με σκοπό να πλήξουν τον Πρωθυπουργό.

     

    Σε κάθε περίπτωση η κυρία Νοτοπούλου πρέπει να θεωρεί επιλήψημο και μόνο που ο κ. Μητσοτάκης πήρε μια μυρωδιά από τα τσουρέκια του «Τερκενλή».

     

  • Το μήνυμα της Λεοντείου στον Ιερώνυμο και στον... Καμμένο

    Πέρα από το ότι ο Πάνος Καμμένος είχε πει κάποτε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση της χώρας για χάρη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο πρώην υπουργός Αμυνας μοιράζεται και άλλο ένα κοινό με τον ιεράρχη: είχαν και οι δύο περάσει από τη Λεόντειο Σχολή της Νέας Σμύρνης, ο κ. Καμμένος ως μικρός μαθητής και ο κ. Ιερώνυμος ως σεβάσμιος φιλόλογος.

     

    Αυτό κάπως «κούμπωσε» στην επιστολή για ταχεία ανάρρωση που έστειλαν στον νοσηλευόμενο με κορονοϊό ως το απόγευμα της Δευτέρας (πήρε ευτυχώς εξιτήριο) ιεράρχη οι παλαιοί μαθητές του στη Λεόντειο.

     

    Εγραψε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα»:

     

    «Το διάστημα που παρέμεινε στον Ευαγγελισμό ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε δεκάδες μηνύματα για ευχές και περαστικά. Μαθαίνω όμως ότι δύο από αυτά ήταν, γι’ αυτόν, ιδιαίτερα συγκινητικά. Το πρώτο το έστειλαν πρώην μαθητές του από την περίοδο που δίδασκε ως φιλόλογος στη Λεόντειο της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι, εκτός από τις ευχές τους, “περιποιούνται” και τον Πάνο Καμμένο για όσα είχε ισχυριστεί περί ειδικής θεραπείας του, λέγοντας ότι ντρέπονται που είναι “Λεοντιδεύς”»..

  • «Σάλος» με τις δηλώσεις Τσόκλη που έγιναν πριν... τέσσερις μήνες!

    «Δεν θέλω αυτό που έγινε στην Γαλλία που αφήναν τους γέροντες και πέθαιναν μέσα στα γηροκομεία, και στην Ιταλία που διάλεγαν “αυτός θα ζήσει, αυτός θα πεθάνει”. Με ποιο δικαίωμα; Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία; Μα χίλιες φορές να σκοτώσω την κυρά Μαρία, αν χρειαστεί. Βεβαίως εγώ και την κυρά Μαρία την θέλω να ζήσει, αλλά αν μπει το πρόβλημα δεν θα σκεφτώ ότι η κυρά Μαρία είναι 17 χρονών και ο Πικάσο είναι 84». 

     

    Το είπε ο σπουδαίος εικαστικός Κώστας Τσόκλης στη Λένα Αρώνη στην εκπομπή της «Art Week» στην ΕΡΤ. Οπως είπε και το «έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία στις διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Ένας γέροντας ξέρουμε πια τι ψάρια έπιασε στη ζωή του».

     

    Εγινε μεγάλος σάλος στα ελληνικά social media, τώρα που οι ΜΕΘ είναι λιγοστές, η χώρα βρίσκεται σε ένα εφιαλτικό δεύτερο lockdown και ο κόσμος πεθαίνει δίπλα μας –με 100 νεκρούς τη μέρα. Σοκαρισμένο το πανελλήνιο από την αναλγησία του καλλιτέχνη, που θέλει αυτός να σωθεί και όχι ένα μωράκι, την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται με τέτοιον τρόπο από το φονικό δεύτερο κύμα της πανδημίας.

    Μόνο που για την Ιστορία, να πούμε ότι αυτή η εκπομπή είχε προβληθεί από την ΕΡΤ στις 8 Αυγούστου του 2020, πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες –μπορούμε δε να υποθέσουμε ότι η συνέντευξη στην κυρία Αρώνη είχε δοθεί αρκετές μέρες ή και εβδομάδες νωρίτερα, μέσα στον Ιούλιο. Ηταν προφανώς άλλο το πλαίσιο της χώρας μέσα στο οποίο ο κ. Τσόκλης είπε ό,τι είπε.

     

    Κατακριτέα αυτά που είπε; Ναι, αλλά όταν τα είπε, τα ελληνικά social media έκαναν μπάνια και σε μεγάλο βαθμό σχεδόν αδιαφόρησαν. Τώρα που έχει καραντίνα και υπάρχει χρόνος ανασύρρονται δηλώσεις του περασμένου Αυγούστου.

     

    Αυτό λοιπόν που είναι περισσότερο εντυπωσιακό είναι ο τρόπος που τα ελληνικά social media –και μετά και τα συμβατικά media, ανάμεσά τους και τα πλέον ιστορικά– μεταβολίζουν μαζικά αλλά μεταχρονολογημένα δηλώσεις και κανιβαλίζουν μαζικά και εκ των υστέρων όσους είχαν τολμήσει να τις διατυπώσουν σε χρόνο σχεδόν ουδέτερο.




text
  • Ανακοινώθηκαν 198 προστατευμένες παραλίες που απαγορεύονται ως και οι ομπρέλες. Και ανακοινώθηκαν για να τις βρουν όσοι δεν τις ήξεραν και να σπεύσουν με την ομπρέλα τους


    19 Απριλίου 2024, 17:56