• Ο Βίτσας κατάλαβε τι ήθελε να πει ο Γεραπετρίτης

    Ο Δημήτρης Βίτσας έχει κάτι το σπάνιο για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον συχνά φοράει γραβάτα. Και δεύτερον καταλαβαίνει τι ακούει και τι διαβάζει.

     

    Οταν λοιπόν, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1», ρωτήθηκε για την πολυσυζητημένη δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη για τις ΜΕΘ και τους νεκρούς είπε ότι κατάλαβε τι ήθελε να πει ο υπουργός Επικρατείας.

     

    Το είπε με τον τρόπο του ο κ. Βίτσας:

     

    «Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τους νεκρούς ούτε να αναφέρεται στους νεκρούς είτε για πολιτικά οφέλη είτε οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι ξεκάθαρο…. Εγώ καταλαβαίνω ότι ο κ. Γεραπετρίτης ήθελε να πει κάτι, είπε κάτι άλλο, αλλά το είπε. Δεν είναι κακός άνθρωπος ούτε ο κ. Γεραπετρίτης ούτε κάποιος άλλος από την κυβέρνηση όμως σκέπτονται πάρα πολύ νεοφιλελεύθερα. Δηλαδή σκέφτονται ότι αν πάρουμε τώρα γιατρούς τι θα τους κάνουμε όταν θα τελειώσει η πανδημία; Αν φτιάξουμε και άλλες ΜΕΘ τι θα τις κάνουμε όταν θα τελειώσει η πανδημία; Αυτό όμως είναι λάθος σκέψη. Υπάρχουν μερικά πράγματα που σαν χώρα είμαστε πολύ πίσω, στο ΕΣΥ είμαστε πίσω και σκεφτόμαστε και με πίσω λογικές. Στα ζητήματα της παιδείας είμαστε πολύ πίσω σαν χώρα, δεν λέω για την κυρία Κεραμέως και τώρα που τα έχει κάνει μπάχαλο αλλά και προηγούμενα άρα έχουμε πολλά να κάνουμε. Στο χωριό μου λέμε «καλύτερα να περισσεύει παρά να λείπει».

     

    Υπάρχει βέβαια και ένα ηθικό δίδαγμα για τον κ. Γεραπετρίτη. Επειδή δεν τον ακούνε μόνο άνθρωποι σαν τον κ. Βίτσα, καλό είναι να κάνει αυτό που πρότεινε στο Mega ο Μανώλης Οθονας, του ΚΙΝΑΛ και της Φώφης: «Οι υπουργοί της κυβέρνησης καλό θα είναι να εργάζονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο»…

  • Η Νατάσα Παζαΐτη και το εμβόλιο του κορονοϊού

    Γενικά το περιοδικό «Χάι» έχει μια σχετικά χαλαρή σχέση με την πραγματικότητα –πχ στο προτελευταίο τεύχος του μάς είχε ενημερώσει ότι ο (έκπτωτος) βασιλιάς Κωνσταντίνος τελειώνει τον Ερντογάν μέσα στο 2021, ενώ παράλληλα μας αποκάλυψε τις συνταγές της Ελένης Μενεγάκη για την καραντίνα.

     

    Αλλά στο τεύχος αυτής της εβδομάδας προχώρησε σε μια νέα, διπλή μάλιστα, «αποκάλυψη» για τη Νατάσα Παζαΐτη, τη σύζυγο του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή: όχι μόνο η κυρία Παζαΐτη είναι πίσω από το εμβόλιο του κορονοϊού αλλά είναι και «σιδηρά κυρία της Ιατρικής» που κάνει θαύματα.

     

    Το αναδημοσιεύουμε όχι τίποτα, αλλά γιατί μπορεί να το δει στα περίπτερα η κυρία Παζαΐτη και να μην πιστεύει και ίδια πώς από παιδαγωγός έφτασε να είναι πλέον σιδηρά κυρία της Ιατρικής. Ασε που κάποιοι μπορεί να θέλουν να μάθουν πώς θα φτιάξεις σοκολατόψωμο.

  • O Καμμένος γκρινιάζει για τη θεραπεία στον Ιερώνυμο;

    Ηταν μια εποχή που ο Πάνος Καμμένος ορκιζόταν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι για χατίρι του θα πηδούσε και από τον γκρεμό, θα έριχνε την κυβέρνηση μιας ολόκληρης χώρας.

     

    Αλλά φαίνεται ότι ο κ. Καμμένος είναι πια ένας άλλος άνθρωπος –όχι μόνο επειδή έχει αδυνατίσει εντυπωσιακά. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ (αν υπάρχει πια τέτοιο πράγμα, οι ΑΝΕΛ) επανήλθε στο αγαπημένο του Twitter –αξέχαστος λογαριασμός από την εποχή των γραβατών με τους φαλλούς– και σχολίασε την επικαιρότητα με το εξής μήνυμα:

    Από τα συμφραζόμενα και μετά την αποκάλυψη του Protagon ότι προσπαθούν να φέρουν ειδικό φάρμακο από τις ΗΠΑ για τον νοσηλευόμενο με κορονοϊό στον «Ευαγγελισμό» ιεράρχη, φαίνεται ότι στο νου του διαμαρτυρόμενου κ. Καμμένου ήταν ο Ιερώνυμος. Ακόμα και αν δεν ήταν ο Ιερώνυμος και ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ο οποίος πήρε πρόσφατα εξιτήριο από το ίδιο νοσοκομείο, όλο αυτό έκανε τον «Μικροπολιτικό» στα Νέα να σχολιάσει: «Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς»…

  • «Ορθόδοξοι γιατροί να κρίνουν τα εμβόλια»

    Μια που το έφερε η κουβέντα για την ιεραρχία και τον κορονοϊό, στην αδελφή Κύπρο έχουν άλλα θέματα.

     

    Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος –για όσους δεν το γνωρίζουν– είναι μορφάρα της Ορθοδοξίας καθώς: α) θεωρεί ότι το εμβόλιο είναι ένα μέσο για να μας παρακολουθούν όλοι αυτοί οι της Νέας Τάξης Πραγμάτων, β) λέει ότι αν φοράμε μάσκα θα γίνουμε κοινωνία δαιμόνων και γ) πρόσφατα αποκάλυψε ότι μας προετοίμαζαν για τον κορονοϊό με τον «Αστερίξ» (εδώ το σχετικό «πειστήριο»), έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ζητώντας του να δημιουργηθεί μια «επιστημονική» ομάδα ορθόδοξων ιατρών, επιδημιολόγων, γενετιστών η οποία και θα αποφανθεί για το ποια εμβόλια πρέπει να εγκριθούν και ποια όχι.

     

    «Για να μας ενημερώσουν, να γνωμοδοτήσουν και τότε εμείς ως μια παράλληλη πνευματική οντότητα που είναι η Εκκλησία εδώ και χιλιάδες χρόνια να πει στο λαό ποιο είναι το ασφαλές και ποιο δεν είναι ασφαλές εμβόλιο», εξήγησε ο μητροπολίτης. Ερωτηθείς αν του απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος ο κ. Νεόφυτος απάντησε ότι «ήδη εμείς είμεθα σε διαβούλευση μαζί με τον Μακαριώτατο διότι ήδη έχομεν στην Κύπρο τους κατάλληλους γιατρούς».

     

    Είναι δε κάθετος: «Εάν δεν υπάρχει ασφάλεια από μερικούς γιατρούς οι οποίοι να έχουν ορθόδοξη ζωή και να μην έχουν διασυνδέσεις με αυτά τα παγκόσμια κέντρα και ιδρύματα της Νέας Εποχής, δεν πρέπει να τα δεχθούμε».

     

    Αληθινά μαρτυρική αυτή η Μεγαλόνησος..

  • Η ιδιόλεκτος του ΚΙΝΑΛ της Φώφης

    Στο Κίνημα Αλλαγής είναι μια ωραία ατμόσφαιρα. Η Φώφη Γεννηματά είναι αρχηγός και θέλει να παραμείνει έτσι, ο Νίκος Ανδρουλάκης κόντεψε να γίνει αρχηγός και θέλει τώρα να γίνει αρχηγός και ο Ανδρέας Λοβέρδος λέει ότι αυτός θα γίνει ο αρχηγός.

     

    Σε αυτό το σκηνικό η είδηση ότι θα γίνει Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ (σε ημερομηνία που θα τη μάθουμε προσεχώς) σε τηλεδιάσκεψη και εφ’ όλης της ύλης, χαροποίησε όλους εμάς τους aficionados των κεντροαριστερών καβγάδων και ισορροπιών. Ομως τελικά, όπως παρατήρησε η στήλη «Πίσω από τις κάμερες» της Μυρτώς Λιαλιούτη στα «Νέα», το «εφ’ όλης της ύλης» αφορά μόνο την πανδημία.

     

    Εχει βέβαια και αυτό, η ιδιόλεκτος του ΚΙΝΑΛ, τη χάρη της. Στη Χαριλάου Τρικούπη μιλάνε προφανώς συνθηματικά για να μην τους καταλαβαίνουν οι άλλοι. Οταν λένε «εφ’ όλης της ύλης» εννοούν την Covid-19, όταν λένε εκδήλωση για την οικονομία εννοούν μήνυμα στον Κώστα Σημίτη κοκ.

     

    Για αυτό το τελευταίο έγραψε σχετικά η στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Παπαντωνίου στην «Καθημερινή»: «Θα σας δώσω και μία είδηση από την Κεντροαριστερά. Την Πέμπτη, η Φώφη ετοιμάζει εκδήλωση για την οικονομία. Το ενδιαφέρον όμως είναι άλλο: Μεταξύ των καλεσμένων θα είναι οι Νίκος Χριστοδουλάκης και Φίλιππος Σαχινίδης, δύο άνθρωποι που έχουν συνδεθεί με τον Κώστα Σημίτη. Μετά την τελευταία παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά “απαντά” πως το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποκοπεί από το ΚΙΝΑΛ. Είναι εδώ, ενωμένο δεν ξέρω, αλλά δυνατό».

     

    Μόνο που αυτό, το άλλα να λένε και άλλα να εννοούν, δεν είναι απαραίτητα καλό όταν θέλεις να ξεκολλήσεις από το 8%.




text
  • Ορκίστηκε στρατιώτης ο Στέφανος (Χρόνια πολλά!) και πλέον αισθανόμαστε πιο ασφαλείς


    29 Μαρτίου 2024, 13:14