• Ευκλείδης Τσακαλώτος εναντίον Σκρουτζ Μακ Ντακ

    Τα της αντιπαράθεσης του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Χρήστο Σταϊκούρα για την ύφεση του 2020 μπορεί κανείς να τα διαβάσει αλλού (εδώ). Εδώ που τα λέμε, ο υπουργός Οικονομικών έχει κάνει τόσες άστοχες προβλέψεις-εκτιμήσεις για τη συρρίκνωση της οικονομίας λόγω κορονοϊού εφέτος –τις οποίες ο ίδιος αναθεωρεί επί τα χείρω μετά– που είναι να απορείς με το κέφι του προκατόχου του να τον ψέγει για κάτι τέτοιο.

     

    Αυτό που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον σε αυτόν τον καβγά που κορυφώθηκε το βράδυ στη Βουλή, έχει η δήλωση του Ευκλείδη, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει ένα ξεχωριστό χρώμα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οι παρομοιώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών έχουν υπάρξει παροιμιώδεις –ποιος μπορεί να ξεχάσει τη φυματική σαρανταποδαρούσα με μηνίσκο; Τώρα επιστράτευσε τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, τον τσιγκούνη πάπιο των περιπετειών του Ντόναλντ Ντακ.

     

    Την παραθέτουμε αυτούσια για λόγους ιστορικής καταγραφής.

     

    «Σήμερα στη Βουλή, στη συζήτηση της ερώτησης για την μεσαία τάξη, λίγο πολύ ο κ. Σταικούρας με κατηγόρησε για ελιτισμό. Που είναι κάτι σαν να σε κατηγορεί ο Σκρουτζ Μακ Ντακ για τσιγκουνιά.

     

    »Η βασική μας διαφορά είναι ότι εγώ προσπάθησα να εκφράσω την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων για το πως θα αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης και ο κ. Σταικούρας προσπάθησε να εκφράσει την αγωνία της αυτοδικαίωσής του.

     

    »Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ό,τι κάνει η ΝΔ είναι το βέλτιστο και το βέλτιστο μόνο η ΝΔ το κάνει. Και άρα ότι δεν χρειάζεται καμία αλλαγή πλεύσης, δεν χρειάζεται να ενσωματώσει καμία ιδέα ή πρόταση από άλλο χώρο»

  • Οταν η Γιαμαρέλλου επανέρχεται μέσω ΕΡΤ στα περί Θείας Κοινωνίας

    Η περίπτωση της Ελένης Γιαμαρέλλου είναι λίγο-πολύ γνωστή. Διακεκριμένη επιστήμων, ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, μέλος της ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που εγκαίρως είχε ορίσει το υπουργείο Υγείας από τον περασμένο Φεβρουάριο. Και επίσης μια επιστήμων που βγαίνει στα ΜΜΕ και διατυμπανίζει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν ανοίξουν οι εκκλησίες είναι να κοινωνήσει –το έλεγε και όταν υπήρχε η συζήτηση να κλείσουν οι ναοί στις αρχές της επιδημίας επειδή ήταν εστίες διασποράς του κορονοϊού, το λέει και τώρα που υπάρχει η συζήτηση για το πώς οι ναοί θα ξανανοίξουν.

     

    Μολονότι όλοι οι επιστήμονες θεωρούν ότι η τελετουργία της Θείας Κοινωνίας είναι κάτι που βοηθά στη μετάδοση του κορονοϊού, η ίδια ως επιστήμων ρωτάται και ως επιστήμων απαντά ότι όλα είναι θέμα «πίστης» και ότι η ίδια πιστεύει ότι δεν κολλάει.

     

    Το έκανε τη Δευτέρα και μάλιστα από την τηλεοπτική συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, στην εκπομπή «Συνδέσεις», δηλαδή με την «σφραγίδα» επικοινωνιακής εγκυρότητας του ελληνικού κράτους: μια διακεκριμένη επιστήμων που σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής στην κρατική τηλεόραση ρωτάται για κάθε τι που αφορά την επιδημία του κορονοϊού –από το άνοιγμα των σχολείων μέχρι τα rabbit tests– και απαντά με την αυθεντία που της παρέχει η επιστημοσύνη της, ερωτάται και δηλώνει ότι η Θεία Μετάληψη είναι θέμα πίστης –τύπου αν πιστεύεις ότι δεν κολλάει, δεν κολλάει– και το δηλώνει στο πανελλήνιο.

     

    Το ζήτημα, εδώ που τα λέμε, δεν είναι η άποψη της κυρίας Γιαμαρέλλου, που προφανώς δεν είναι επιστημονική και το ξέρουμε εδώ και εβδομάδες, αλλά το πλαίσιο. Οτι ανάμεσα σε επιστημονικές ερωταπαντήσεις, παρεμβάλλεται μια άποψη θρησκευτικής πίστης, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα στον τηλεθεατή να μπορεί να διακρίνει τη διαφορά. Και όλα αυτά από την κρατική ΕΡΤ…

     

    Ωρα είναι να βγει να πει τα ίδια και εκείνη η έρημη η Ελενα Ράπτη που έχει εξαφανιστεί τόσο καιρό…

  • Η Τζένη Μπαλατσινού προαναγγέλλει το κούρεμα του Βασίλη Κικίλια (και του σκύλου τους)

    H αλήθεια είναι ότι η κόμη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, εκ των μαχητών της πρώτης γραμμής στην κυβέρνηση στον πόλεμο κατά του κορονοϊού, είχε υπάρξει ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα μετά και τις εμφανίσεις του στη Βουλή. Το σγουρό πυκνό μαλλί του υπουργού είχε αρχίσει να κυριαρχεί καθώς τα κουρεία παρέμεναν κλειστά. Ηρθε όμως η ώρα για ψαλίδι. Και το ανακοίνωσε η σύζυγός του.

     

    Η Τζένη Μπαλατσινού ανήρτησε στο Instagram μια φωτογραφία του υπουργού μαζί με τον σκύλο τους και ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα κουρευτούν. Τόσο ο υπουργός όσο και ο σκύλος.

  • H Φώφη μας συστήνει το σκυλάκι της

    Η καραντίνα είναι δύσκολο πράγμα, σε στέλνει σε περίεργες διαδρομές, σε φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου, σε δοκιμάζει σε κάθε περίπτωση. Και καθώς αυτή η περίοδος απαιτούσε σοβαρότητα -ακόμα και σοβαροφάνεια- η στήλη απείχε από το ξέσπασμα της επιδημίας και μετά (εδώ).

     

    Αλλά καθώς όλοι ετοιμαζόμαστε να διαβούμε αυτό που ο Πρωθυπουργός κατονόμασε «γέφυρα στη νέα καθημερινότητα», η Βαβέλ επιστρέφει και αυτή.

     

    Αλλωστε και η Φώφη Γεννηματά αυτό το μήνυμα θέλησε να στείλει. Παρουσιάζοντάς μας —ποιαν άλλην;— τη Μαλού!

     

    H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής —και του ΠΑΣΟΚ, μην ξεχνιόμαστε—, εκεί όπου καυτηρίαζε τον Κυριάκο και αδιαφορούσε για το επίμονο φλερτ του Αλέξη, είπε να μας προσφέρει μια φρεσκάδα πολιτικής ανεμελιάς το Σάββατο, παρουσιάζοντάς μας τη σκυλίτσα της σε μια πολύ γλυκιά ανάρτησή της στο Facebook.

     

    Η πλάκα είναι ότι αν είσαι φίλος ή ακόλουθος της προέδρου στο Facebook, μια ταραχή την παίρνεις. Μετά τη Μαλού η κυρία Γεννηματά ανήρτησε τη συνέντευξή της στη Real News, στην οποία με αυστηρό ύφος προειδοποιεί: «Να μη γίνει η κρίση κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σκληρές πολιτικές». Γουφ, γουφ!

  • Ο Μάλαμας πιστεύει ότι η κατάσταση του κορονοϊού είναι «πείραμα κοινωνικού ελέγχου, πλανητικών διαστάσεων»

    Μέσα σ’ όλα διακινείται τα τελευταία 24ωρα ευρέως μια ιδιόχειρη επιστολή που αναρτήθηκε στο Facebook —παράδοξο αλλά δεν είναι το μόνο— του δημοφιλούς τραγουδοποιού Σωκράτη Μάλαμα, ο οποίος καταγγέλλει ότι τα μέτρα για τον κορονοϊό μοιάζουν «με πείραμα κοινωνικού ελέγχου, πλανητικών διαστάσεων, δομημένο πάνω στον φόβο για υπαρκτούς ανύπαρκτους λόγους».

     

    Ισως να φταίει ότι μετά και τα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός την Τρίτη (εδώ), οι καλλιτέχνες δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνει, καθώς συναυλίες γιοκ αυτό το καλοκαίρι —και τι είναι καλοκαιρινές συναυλίες χωρίς Μάλαμα, ή Σωκράτης χωρίς τις καλοκαιρινές του συναυλίες;

     

    Ισως να φταίει η ιδιοσυγκρασία του θαυμάσιου αυτού μουσικού που αισθάνθηκε την απελπισία και το δίκιο να τον πνίγει και απευθύνθηκε με αυτόν τον ανησυχητικό τρόπο στο κοινό του: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μπορεί να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, με προφάσεις παράξενες. (Δεν ακυρώνονται εύκολα αποφάσεις που έχουν παρθεί σε περιόδους ανάγκης). Καλή συνέχεια με καρδιά και Νού. Μας λείπετε ήδη», είπε. Θα έπρεπε αυτό το μήνυμα να ανησυχήσει και τους δικούς του, ενδεχομένως.

     

    Ισως να φταίει τελικά ότι έχουμε ακούσει τόσα πολλά τελευταία, τα ίδια και τα αντίθετά τους, που πλέον είναι εύκολο να αρχίσουμε να διαβάζουμε θεωρίες συνωμοσίας ακόμα και από αξιοσέβαστους καλλιτέχνες. Και εκεί ίσως να πρέπει να έχει το «νου» της και η Δικαιοσύνη.

  • Ο Μπογδάνος είδε τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και απειλεί την κυβέρνηση με ερώτηση

    Για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα (εδώ), γράφτηκαν πολλά.

     

    Οι περισσότεροι στάθηκαν στο ότι οι διαδηλωτές τήρησαν τις αποστάσεις ασφαλείας και φορούσαν μάσκα. Και με μεγάλο ενθουσιασμό μάλιστα. Πολλά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, όπως ο ΣΚΑΪ, απέφυγαν να θίξουν ακόμα και το απλό γεγονός ότι ήταν μια διαδήλωση που παραβίασε τους κανόνες που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, ασχέτως αν μετά είχαν στα δελτία τους ρεπορτάζ για το πόσο αυστηροί έλεγχοι γίνονται για την Πρωτομαγιά.

     

    Τέλος πάντων, πέρασε και αυτό. Ή μήπως όχι; Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος απείλησε την κυβέρνηση με σχετική ερώτηση για το τι συνέβη στο Σύνταγμα και ενώ ακόμα ίσχυαν οι απαγορεύσεις για τις άσκοπες μετακινήσεις και η αποστολή του SMS στο 13033.

    Το ζήτημα είναι ποιον θα ρωτήσει ο κ. Μπογδάνος. Τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά που διεμήνυε ότι ο νόμος ισχύει στο ακέραιο, ή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είναι και πρώην Πασόκος;




text
  • Ανασχηματισμός; Ε, ναι. Μάλλον χρειάζεται


    29 Μαρτίου 2024, 09:39