• Ο Κουτσούμπας βγήκε στη Ναταλία Γερμανού και είπε ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι «καταναγκαστικό μέτρο»

    Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, συνέχισε το επιθετικό πολιτικό μάρκετινγκ και βγήκε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha, σε εκπομπή, δηλαδή, του επάρατου καπιταλιστικού lifestyle, αλλά τι να κάνει, πρέπει να διεισδύσει και σε άλλα κοινά πέραν από αυτά που ορκίζονται στον Λένιν και στον Στάλιν.

     

    Πήγε λοιπόν, ο σύντροφος Κουτσούμπας στην κυρία Γερμανού, κάθησε στον καναπέ του «Καλύτερα δεν γίνεται»  και αφού είπε τα δικά του για το ΚΚΕ, τον κυρίαρχο λαό, την κακιά ΝΔ, τον κακό ΣΥΡΙΖΑ, το κακό ΠΑΣΟΚ, τον κακό Βαρουφάκη και τον κακό Βελόπουλο, ρωτήθηκε και για τις θέσεις του εγχώριου κομμουνισμού σε θέματα όπως το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο ως γνωστόν το κόμμα του το καταψήφισε.

     

    Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, δηλαδή το κομματικό πόρταλ 902.gr, ο κ. Κουτσούμπας «ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις, το σύμφωνο συμβίωσης αλλά και την ανάδοχη και την τεκνοθεσία, για την ανάγκη κρατικής στήριξης και προστασία του παιδιού.

     

    »Τόνισε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, η συμβίωση, δεν μπορεί να στηρίζεται σε καταναγκαστικούς όρους και μέτρα με οικονομικά κριτήρια ή άλλα κοινωνικά κριτήρια περασμένων εποχών. Ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του και να είναι εξασφαλισμένα, όπως η Υγεία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η κοινωνική ασφάλιση θα έπρεπε να λύνονταν από το κράτος, και για το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν κάποιος είναι παντρεμένος ή όχι, αν έχει σχέση ή όχι, αν έχει ετερόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό».

     

    Το ότι ο κ. Κουτσούμπας αποκάλεσε το σύμφωνο συμβίωσης «καταναγκαστικό όρο» και «καταναγκαστικό μέτρο», δεν ακούστηκε καλά σε πολλούς συνανθρώπους μας, ιδίως γκέι ζευγάρια, που βρήκαν σε αυτό ακριβώς το μέτρο καταφύγιο για τη σχέση τους και την ίδια τους την ύπαρξη και επιβίωση.

     

    Αλλά αυτά βέβαια, τα ταπεινά δεν απασχολούν το ιερατείο του Περισσού. Ο σύντροφος γενικός γραμματέας εξήγησε ότι το ΚΚΕ έχει μια πολύ προωθημένη θέση που θεωρεί τον γάμο ή το σύμφωνο συμβίωσης μορφή καταπίεσης και ότι όλα θα έπρεπε να είναι λυμένα από το κράτος (από τα κληρονομικά ως την οικονομική ανεξαρτησία του ατόμου – προφανώς το είδος της «ανεξαρτησίας» που απολάμβαναν στην ΕΣΣΔ).

     

    Στην κλασική υπεκφυγή του ΚΚΕ, όλα θα λυθούν όταν έρθει η Δευτέρα Παρουσία του Κομμουνισμού και ζήσουμε όλοι στον σοσιαλιστικό παράδεισο. Ως τότε η υποκρισία για τα ζητήματα των ανθρώπινων σχέσεων θα βασιλεύει.

     

    Διότι κάποιοι θυμήθηκαν τι έλεγε το 2016 ο κ. Κουτσούμπας, όταν σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Δανίκα για το «Πρώτο Θέμα» και στην ερώτηση για το ΚΚΕ δεν είχε ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης είχε πει το εξής αμίμητο:

     

    «Το τι κάνει κάποιος στο σπίτι του είναι δικαίωμά του. Είναι αντιδραστική και ρατσιστική άποψη να επεμβαίνεις στις προσωπικές επιλογές του άλλου και γι’ αυτό πρέπει να είναι και αυστηρός ο νόμος για όσους προσβάλλουν τη σεξουαλική επιλογή κάθε ατόμου».

     

    Και λίγο έπειτα, σε ερώτηση αν στο ΚΚΕ έχουν αποκλεισμούς για τους ομοφυλόφιλους, είχε πει το ακόμα χειρότερο:

     

    «Οχι, βέβαια, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Απλώς για ανήλικους πρέπει να δεις και το ζήτημα της διαπαιδαγώγησης. Ο ενήλικος έχει δικαίωμα να επιλέξει, αλλά να μην προκαλεί»…

  • Ο Μιθριδάτης έγινε και επίσημα darling και υποψήφιος του Τσίπρα - και αυτό σε κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αρέσει καθόλου

    O Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ιεροεξεταστής του ηθικού πλεονεκτήματος, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι ο ράπερ Μιθριδάτης θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση από πολλές απόψεις:

     

    α) Η ανακοίνωση έγινε στο Facebook με τον κ. Τσίπρα να τσιτάρει έναν στοίχο του ράπερ Μιθριδάτη: «Ολα στη διαφθορά και μες στην κάμφορα /δεν κάνει διαφορά η συμφορά και σφύρα αδιάφορα». Είναι ο πολιτικός και μάλλον μονοδιάστατος Μιθριδάτης, που θέλει να αναδεικνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διότι προτού ο ράπερ βγει στο ξέφωτο της αλήθειας της πολιτικής ήταν ένας καλλιτέχνης που σκάρωνε σεξιστικά στιχάκια τύπου:

     

    «Σ’ αγόραζα κιλότες και τα κομπινεζόνια

    Το πλαστικό το χρήμα για όλα σου τα ψώνια

    Ένα γλυκό τιγράκι από το μαχαραγιά

    Μα έγινε γατάκι γιατί ξέβαψε η μπογιά

    Σε πήγα Αυστραλία να δεις τα καγκουρώ

    Σ’ αγόρασα στο Μέχικο την κάπα του Ζορό

    Σου πήρα ΝΤΟΝΤΟΝ παγωτό σταφίδα με το ρούμι

    Σε πήγα και στην Κύπρο και σε τάιζαν χαλούμι

    Σου επάνδρωσα ενυδρείο με άγριους καρχαρίες

    Ένα υδρομασάζ μικρό με μπαταρίες

    Έναν μονόχειρα ληστή, να έχεις για παιχνίδι

    Σαράντα φλιτζανάκια

    με το σήμα του Λουμίδη

    Έδωσα τα πάντα για σένανε μαντάμ

    Και τώρα je suis bossu de clos de Notre Dame»

     

     

     

    β) Η συμπερίληψη του ράπερ στο ψηφοδέλτιο δεν είναι ακριβώς κεραυνός εν αιθρία. Από τον Μάιο του 2021 ο συγκεκριμένος είχε αναδειχθεί σε darling των Συριζαίων, καθώς σε μια εποχή που η πολιτική ηγεμονία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αδιαμφισβήτητη, εκείνος είχε δώσει στους υποστηρικτές του κ. Τσίπρα κάτι για να χαίρονται ή έστω να μοιράζονται στα social media: είχε βγάλει ένα τραγούδι-μονόπρακτο 12 λεπτών που έβριζε τον Πρωθυπουργό της χώρας («κι έναν φλώρο έχεις ξαφνικά για τύραννο / μια Πρωθυπουργάντζα που έχει στην καβάτζα»), έλεγε μεταξύ άλλων στο κομμάτι με τίτλο «Για να μην τα χρωστάω».

     

    γ) Προτού περιλάβει με τοξικότητα τον κ. Μητσοτάκη και γίνει κάτι σαν Σοφία Βέμπω του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, ο συγκεκριμένος ράπερ είχε ένα παρελθόν σεξιστικών και ομοφοβικών σχολίων στα social media, τα οποία κάποιοι έσπευσαν να θυμηθούν και να αναρωτηθούν πόσο συμβατά είναι όλα αυτά με το προφίλ των τάχα μου δικαιωματιστών της Κουμουνδούρου. Το κατά πόσο τους αρέσει να έχουν έναν τέτοιο συνυποψήφιο δεν θέλει ερώτημα: από τη στιγμή που το αποφάσισε ο αρχηγός, θα κάνουν τουμπεκί.

     

    δ) Η προσθήκη του Μιθριδάτη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας αυξάνει τον ήδη σκληρό ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, όπου ήδη εκλέγεται μια άλλη σταρ —λέμε τώρα— του Πενταγράμμου, η Ραλλία Χρηστίδου, ενώ αγωνίζεται να βρει σταυροδοσία ο πιστός υπηρέτης του προέδρου, Θανάσης —διαδέχτηκα τον Φώτη τον Κουβέλη στη ΔΗΜΑΡ— Θεοχαρόπουλος, ο οποίος το 2019 είχε βγει όγδοος στους 22.

     

    ε) Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τον υποψήφιο με το καλλιτεχνικό του. Στο ψηφοδέλτιο λογικά θα αναφέρεται με το πλήρες όνομα Χατζηχατζόγλου Μιθριδάτης, του Κωνσταντίνου – και θα είναι προς το τέλος της λίστας.

     




text
  • Ωραίες οι στολές. Δεν κάνουν μόνο για αφή φλόγας, αλλά και για μπουρλότο κανονικό


    18 Μαρτίου 2024, 22:51