• Επανεμφάνιση Πίνατ στα πόδια του αμήχανου Νίκου Αναστασιάδη

    Καιρό είχε να εμφανιστεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Οχι ο Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Κύπρου που διέβη το κατώφλι της πρωθυπουργικής βίλας την Τετάρτη, αλλά ο Πίνατ, ο πρωθυπουργικός ημίαιμος σκύλος που κάπου τον είχαμε χάσει.

     

    Ο Πίνατ, λοιπόν, παχιός παχιός –που σημαίνει ότι κάποιοι είτε τον καλοταΐζουν, είτε αμελούν τις βόλτες του, είτε και τα δύο– εμφανίστηκε τόσο στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο Πρωθυπουργός περίμενε τον κύπριο πολιτικό, όσο και στα πόδια του μάλλον αμήχανου κ. Αναστασιάδη.

  • Οταν ο Παπαγγελόπουλος λέει: «Εγώ δεν πίστευα στο σκάνδαλο της Novartis»...

    Τον θυμάστε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έτσι δεν είναι; Τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που  τώρα δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας με φόντο και τους χειρισμούς του στην καταγγελλόμενη «σκευωρία της Novartis»;

     

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος, λοιπόν, ο οποίος κάποτε μιλούσε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως ελληνικού κράτους, απολογήθηκε την Τρίτη στο Ειδικό Δικαστήριο και είπε το εξής:

     

    «Εγώ δεν πίστευα στο σκάνδαλο της Novartis. Είναι πολύ μεγάλο σκάνδαλο η υπόθεση αυτή, αλλά δεν πίστευα ότι θα έχει αποτέλεσμα, γιατί οι ξένοι θέλουν να κρατούν ομήρους αυτούς που έχουν δωροδοκήσει. Πίστευα ότι η υπόθεση αυτή δεν είχε να προσφέρει τίποτα και το είχα πει μάλιστα στον Πρωθυπουργό»…

  • Ο Τραγάκης που θα αποχωρούσε από την πολιτική, πάει για να ξαναεκλεγεί βουλευτής

    Σε άλλα νέα, ο Γιάννης Τραγάκης, βουλευτής B’ Πειραιώς της ΝΔ, έκοψε την πίτα του πολιτικού του γραφείου –μάλιστα στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρθηκε ότι «το πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε το Δημαρχείο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη ήταν τόσο μεγάλο που προσέδωσε στην εκδήλωση τον χαρακτήρα μεγάλης πολιτικής συγκέντρωσης».

     

    Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τραγάκης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις επικείμενες εκλογές –έστειλε μάλιστα μήνυμα γαλάζιας συσπείρωσης: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχει πραγματικά η χώρα την πολυτέλεια για πειράματα; Για ασυνεννοησία και παρατεταμένη αστάθεια; Τώρα απαιτούνται καθαρές λύσεις. Αυτό σημαίνει ότι εξ αρχής δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαλαρές ψήφους, ούτε για μηνύματα ανέξοδης διαμαρτυρίας. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη μέρα. Και αν χρειαστεί, τότε η δεύτερη κάλπη θα έρθει απλά να κάνει πιο ισχυρή αυτή την επιλογή», είπε στο «πλήθος» ο κ. Τραγάκης.

     

    Το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο ότι ο κ. Τραγάκης πάει για το απόλυτο ρεκόρ: αν επανεκλεγεί θα είναι η 15η φορά του, καθώς είναι μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το 1974, άρα θα φτάσει και θα ξεπεράσει τον μισό αιώνα στα βουλευτικά έδρανα.

     

    Το αληθινά ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος ο κ. Τραγάκης, το 2017, είχε ανακοινώσει ότι κουράστηκε και ότι αποχωρεί από την πολιτική, ξεκαθαρίζοντας πως στη θέση του υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β’ Πειραιώς θα είναι ο γιος του Παναγιώτης.

     

    Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κόντεψε να τρελαθεί από τον κραυγαλέο νεποτισμό και την κληρονιμικώ δικαίω παράδοση της βουλευτικής έδρας και έκοψε τον Τραγάκη τζούνιορ από τα ψηφοδέλτια.

     

    Ο Τραγάκης ο πρεσβύτερος δεν πτοήθηκε από το προεδρικό άδειασμα. Ξανάνιωσε, άλλαξε άποψη και ανακάλεσε την αποχώρησή του. Και τώρα πάει να γίνει ο Σεργκέι Μπούμπκα της Βουλής, ανεβάζοντας το ρεκόρ μακροβιότερου βουλευτή κάλπη – κάλπη.




text
  • Η Ρωσία κατηγορεί τον Κασπάροφ για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Λογικό με τόσους ίππους και αξιωματικούς…


    25 Απριλίου 2024, 19:08