• Ο Κουτσούμπας τραγουδάει το «Απονη ζωη» - συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας

    Οφείλει κανείς να υποκλιθεί στο θάρρος του Δημήτρη Κουτσούμπα, του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ. Οχι επειδή σε καιρούς τόσο φθηνούς και τού φαίνεσθαι, το κόμμα του τόλμησε να διοργανώσει συναυλία στο ΣΕΦ προς τιμήν του Σταύρου Ξαρχάκου –ο οποίος είχε διατελέσει και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

     

    Αλλά επειδή ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων, μελών και στελεχών του κόμματος που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το φαληρικό στάδιο, ο κ. Κουτσούμπας τόλμησε να τραγουδήσει το «Απονη ζωή», δίπλα σε φωνάρες όπως της Δήμητρας Γαλάνη, του Μανώλη Μητσιά και του Γιώργου Νταλάρα.

  • Ο Κύρτσος θέλει να ιδρύσει δικό του κόμμα

    Πέρασε κάπως απαρατήρητο, αλλά ο Γιώργος Κύρτσος, ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθώς εδώ και 11 μήνες έχει αποπεμφθεί από τη Νέα Δημοκρατία, προανήγγειλε την ίδρυση δικού του κόμματος.

     

    Ο κ. Κύρτσος, ο οποίος από τότε που άρχισε να ασκεί κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετατράπηκε από νεοφιλελεύθερος ευρωβουλευτής σε πολιτικό darling του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε –πού αλλού;– στο νεόδμητο, συριζαϊκών αποχρώσεων κανάλι Attica TV και αποκάλυψε πως με βάση τον σχεδιασμό του το μόρφωμα που ετοιμάζει «θα ξεκινήσει αρχικά ως ένα think tank που θα μετεξελιχθεί σε κόμμα».

     

    «Θα συστήσω ένα νέο κόμμα, φιλελεύθερο και ευρωπαϊκό», είπε για να συμπληρώσει: «Δεν προλαβαίνουμε τώρα, εν μέσω πόλωσης για τις εκλογές που έρχονται, αλλά θα γίνει για να μετέχουμε στις ευρωεκλογές».

     

  • Ο Μπογδάνος θέλει να γίνει δήμαρχος Αθηναίων

    Πάντως, δεν είναι μόνο ο Γιώργος Κύρτσος· όλα τα «ορφανά» της ΝΔ επιδεικνύουν μια κάποια κινητικότητα. Για παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος είναι ακόμα ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών (είχε αποπεμφθεί κακήν κακώς από τη Νέα Δημοκρατία τον Οκτώβριο του 2021), έχει ιδρύσει το κόμμα Πατρίδα και το πρωί της Δευτέρας έδωσε και αυτός το παρών στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου.

     

    Αλλά το θέμα μας δεν είναι εδώ ότι ο 43χρονος βουλευτής ήθελε να τιμήσει τον εκλιπόντα –και να θυμίσει έτσι σε μια μάζα ψηφοφόρων την παρουσία του. Είναι ότι ο στόχος του δεν είναι μόνο, ή τόσο η επανεκλογή του στην Εθνική Αντιπροσωπεία –αντικειμενικά δύσκολο, αν όχι απίθανο, εγχείρημα–, αλλά άλλος: στόχος του είναι η δημαρχία της Αθήνας!

     

    Αυτό αποκάλυψε το «Θεωρείο» στην «Καθημερινή της Κυριακής»:

     

    «Διαρκώς στην Α’ Αθήνας κινείται το τελευταίο διάστημα ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του κόμματος Πατρίδα, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Λογικό, θα πει κάποιος, καθώς αυτή είναι η εκλογική του περιφέρεια. Αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος. Οπως έλεγε ο ίδιος προσφάτως σε συγκέντρωση που έκανε στην Κυψέλη, ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί έναν πολιτικό του στόχο, ανεξάρτητα πώς θα πάει το κόμμα του στις προσεχείς εκλογές. Και είναι πολύ πιθανόν να τον δούμε υποψήφιο δήμαρχο».




text
  • Παρών ο Τσίπρας στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Κρίμα που θα λείπει ο Παπανώτας


    19 Απριλίου 2024, 10:50