• Ο Βαρτζόπουλος της ΝΔ «εξηγεί» γιατί πρέπει να πάει στην κηδεία του Κωνσταντίνου

    Αυτό που ξεκίνησε ως κηδεία ενός ιδιώτη –στην οποία τελικά την κυβέρνηση θα την εκπροσωπήσει ολόκληρος αντιπρόεδρος, ο Παναγιώτης Πικραμμένος–, τείνει να γίνει χειμερινή σύναξη φιλοβασιλικών.

     

    Και εντάξει, το να εμφανιστούν στη Μητρόπολη, πέριξ της κηδείας του Κωνσταντίνου, πολιτικές οντότητες όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ή ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν είναι και κάτι –πάντα στις κηδείες υπάρχουν και οι περίεργοι που «χώνονται» για να δουν και να τους δουν.

     

    Αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Ηδη ο Μίλτος Χρυσομάλλης, βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, είπε στο Open ότι θα πάει στην κηδεία, τσιτάροντας ως δικαιολογίες τα όσα είπε για τον Κωνσταντίνο ο άλλος βουλευτής της περιφερείας του, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς: έχει διατελέσει αρχηγός του κράτους, ήταν ολυμπιονίκης, ήταν και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων…

     

    Από τη στιγμή όμως που θα πάει ο κ. Χρυσομάλλης, δεν θα πάει ο Παντελής Μαντάς που επίσης εκλέγεται στη Μεσσηνία; Ερχονται και εκλογές.

     

    Οι Λάκωνες της ΝΔ έπεσαν στην κέντα: Τη Δευτέρα θα επισκεφτεί την Αρεόπολη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και δεν μπορούν να απουσιάζουν.

     

    Ομως δεν είναι οι Πελοποννήσιοι, είναι και οι Βορειοελλαδίτες. Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, βγήκε την Παρασκευή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα πάει στην κηδεία του Κωνσταντίνου. Οταν ρωτήθηκε γιατί θα πάει, άρχισε ένα τέντωμα της λογικής: πρώτα είπε ότι αν το 1974 ψήφιζε θα ψήφιζε κατά της βασιλείας, αλλά μετά είπε ότι «ο θεσμός της βασιλείας σε κάποιες περιόδους της ελληνικής Ιστορίας προσέφερε σημαντικά στην πορεία του έθνους».

     

    Οταν του επισημάνθηκε ότι ο Κωνσταντίνος όρκισε τους συνταγματάρχες και νομιμοποίησε τη χούντα, ο κ. Βαρτζόπουλος ξέχασε τα περι Ιστορίας: «Δεν είναι αυτή τη στιγμή, η σωστή συγκυρία για να κάνει κανείς ιστορικές κρίσεις… Αισθάνομαι ότι πρέπει να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο ο οποίος υπήρξε αυτό το οποίο υπήρξε και εκπροσώπησε αυτό το οποίο εκπροσώπησε. Εκφράζω τη θέληση πολλών ψηφοφόρων οι οποίοι αισθάνονται όπως αισθάνομαι εγώ», είπε, για να στείλει μετά και ένα μήνυμα:

     

    «Αν δεν πάνε στην κηδεία άνθρωποι οι οποίοι αισθάνονται έτσι όπως αισθάνομαι εγώ, θα αισθανθεί ένα κομμάτι των ψηφοφόρων της ΝΔ, που δεν θα ήθελα να προσδιορίσω αν είναι μικρό μεσαίο ή μεγάλο, ότι κάτι λείπει από εκεί».

     

    Μάλιστα, επειδή «κάτι θα λείπει», ο κ. Βαρτζόπουλος παρέπεμψε σε επικείμενη συνάντησή του με τους άλλους δύο βουλευτές της ΝΔ της Β’ Θεσσαλονίκης (τον Θόδωρο Καράογλου και τον Σάββα Αναστασιάδη) ώστε να συζητηθεί η παρουσία τους στην κηδεία του τέως.

     

     

  • Ο Αβραμόπουλος επιμένει να είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών

    Σε άλλα νέα από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, o Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην δήμαρχος Αθηναίων, πρώην επίτροπος, πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος ενός κόμματος ονόματι Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ), συνεχίζει τις προσπάθειες να επιβάλει την υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθήνας στις επικείμενες εκλογές.

     

    Δύο χρόνια το προσπαθεί αυτό ο κ. Αβραμόπουλος, από τον Ιανουάριο του 2021 όταν το είχε πρωτοανακοινώσει σαν να ήταν σίγουρο, ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, προεξοφλώντας μάλιστα μια σχετική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

     

    Τώρα το επανέλαβε, απλώς το έκανε πιο κομψά, μίλησε για «επιθυμία». Σε παρουσία του στο στούντιο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Σήμερα», ο κ. Αβραμόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει πού τον ήθελαν να είναι τελικά υποψήφιος, είτε στην Ηλεία, είτε στην Αρκαδία (τόπους καταγωγής του πατέρα και της μητέρας του, αντίστοιχα).

     

    Ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι ναι μεν τιμά αυτές τις περιοχές, ωστόσο η επιθυμία του είναι να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, καθώς αυτή είναι «η έδρα του», εκεί εκλεγόταν πάντα, διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων.

     

    «Επιθυμία μου είναι να είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, αλλά αυτό θα το αξιολογήσει ο Πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά – επιθυμία που όπως πληροφορείται η στήλη, θα ικανοποιηθεί από το Μαξίμου.

     

    Ερωτηθείς εξάλλου για τον σκληρό ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ποτέ δεν κοίταξε ποιοι είναι δίπλα του. «Ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν», είπε χαμογελώντας.

     

    Η πλάκα είναι ότι παρά τον συνωστισμό στην Α’ Αθηνών, ο κ. Αβραμόπουλος —ο οποίος αλφαβητικά μιλώντας, θα είναι και πάνω πάνω στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο καθώς είναι κάτι σαν το «Ααβόρα» των πολιτικών— είναι ξαφνικά ευπρόσδεκτος: εκτιμάται ότι θα ψαλιδίσει τα φτερά κάποιων εκλεγμένων που ασκούν κριτική.




text
  • Είναι κρίμα που δεν θα γίνει debate. Να περιμένουμε τρία χρόνια αλλά ποιον θα έχει απέναντι ο Κυριάκος;


    20 Απριλίου 2024, 13:30