• Η Τσαπανίδου και αυτή ως ψυχαναλύτρια αποδίδει τη δήλωση Ξυδάκη στα «στάδια του πένθους»

    Τα βιβλία της ψυχολογίας πρέπει να έχουν ανακαλύψει στον ΣΥΡΙΖΑ, εσχάτως, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν τη συντριβή της 21ης Μαΐου. Οχι μόνο αυτά για την ψυχολογία των μαζών, που ίσως θα έπρεπε να τα έχουν ανοίξει πολύ νωρίτερα –αλλά τα πιο απλά, την αλφαβήτα του ψυχοθεραπευτή.

     

    Βγήκε που λέτε η Πόπη Τσαπανίδου, η πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή στον ANT1 –επιτέλους βγήκε κάπου, δηλαδή, διότι κοντέψαμε να πιστέψουμε ότι είχε και αυτή είχε κρυφτεί κάτω από τα σκεπάσματα και δεν ήθελε να σηκωθεί από το κρεβάτι– και μεταξύ άλλων εξήγησε με ψυχολογικούς όρους την περιβόητη πλέον ψυχαναλυτική και βεβαίως προσβλητική δήλωση του πρώην βουλευτή Νίκου Ξυδάκη, περί Συνδρόμου Στοκχόλμης των ελλήνων ψηφοφόρων (βλέπε χθεσινή Βαβέλ, εδώ).

     

    Είπε η κυρία Τσαπανίδου για τον κ. Ξυδάκη: «Οταν υφίστασαι μια τέτοια ήττα, μπαίνεις σε ένα πένθος. Έχεις δώσει ένα κομμάτι του εαυτού σου και βλέπεις ότι έχασες. Το δεύτερο ή το τρίτο στάδιο του πένθους είναι ο θυμός. Σε κάποιες περιπτώσεις οι αντιδράσεις είναι ανθρώπινες και αναμενόμενες».

     

    Περνάει τα στάδια του πένθους λοιπόν και ο κ. Ξυδάκης και γι’ αυτό θύμωσε και είπε την ψυχαναλυτική μπαρούφα του.

     

    Ετσι όπως πάει, όμως, δεν θα αργήσει η στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει το εκλογικό του ναυάγιο στη μαμά των ελλήνων ψηφοφόρων. Αλλωστε για όλα δεν φταίνε οι μαμάδες; Θα φταίνε και που οι Ελληνες δεν αγαπούν πια και δεν ψηφίζουν τον Αλέξη Τσίπρα.

  • Η Βαγενά καταγγέλλει ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ξόδεψαν χρήμα για να πολεμήσουν συνυποψηφίους, παρά πολιτικούς αντιπάλους!

     

    Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντως μια ωραία ατμόσφαιρα –κατά τη δαλιανίδεια φιλμογραφία (βλέπε Ντίνο Ηλιόπουλο στον «Ατσίδα», 1962). Δεν τους λες και τόσο μονιασμένους εν όψει της επόμενης εκλογικής μάχης. Και μάλλον δεν ήταν καν μονιασμένοι και μπροστά στην προηγούμενη μάχη.

     

    Τα όσα αποκάλυψε σε ανοιχτή επιστολή της η ηθοποιός και πρώην πλέον βουλευτής Λάρισας –δεν χρησιμοποιούμε το συριζαϊκό λανγκάζ «βουλεύτρια», καθώς ούτε η ίδια το χρησιμοποιεί– είναι χαρακτηριστικά ενός κόμματος που σφάζονταν μεταξύ τους ενώ υποτίθεται ήθελαν να σχηματίσουν με άλλους μια προοδευτική διακυβέρνηση και να φέρουν «δικαιοσύνη παντού».

     

    Η κυρία Βαγενά, η  οποία κατετάγη τέταρτη (!) στη σταυροδοσία στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ –με μακράν πρώτο τον προερχόμενο από τους Ανεξ. Ελληνες του Πάνου Καμμένου, Βασίλη Κόκκαλη– κατήγγειλε μεταξύ άλλων πως «οι περισσότεροι υποψήφιοι των κομμάτων ξόδεψαν πιο πολύ χρήμα και ενέργεια για να πολεμήσουν τους συνυποψηφίους τους μέσα στα ίδια ψηφοδέλτια, παρά τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

     

    Εκανε δε λόγο για «χιλιάδες σταυρωμένα ψηφοδέλτια» που έφτασαν σε ψηφοφόρους, «πολλές φορές μάλιστα με διπλούς σταυρούς, σταυρούς που προήλθαν από συνδιαλλαγές και συνεννοήσεις».

     

    Μα είναι δυνατόν; Γίνονται αυτά στην Αριστερά που έχει και το ηθικό πλεονέκτημα;

     

    Τέλος πάντων, για λόγους ιστορικής καταγραφής, δημοσιεύουμε την επιστολή της κυρίας Βαγενά:

     

    «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους σχεδόν 6.500 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Είναι πολίτες που αγνόησαν τα κατά χιλιάδες σταυρωμένα ψηφοδέλτια που έφταναν σε αυτούς, πολλές φορές μάλιστα με διπλούς σταυρούς, σταυρούς που προήλθαν από συνδιαλλαγές και συνεννοήσεις. Είναι πολίτες που πιστεύω τίμησαν πρώτα τον εαυτό τους και ύστερα εμένα.

     

    Σ’ αυτές τις εκλογές οι περισσότεροι υποψήφιοι των κομμάτων ξόδεψαν πιο πολύ χρήμα και ενέργεια για να πολεμήσουν τους συνυποψηφίους τους μέσα στα ίδια ψηφοδέλτια, παρά τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αυτό είναι ένα γεγονός που με λυπεί βαθύτατα.

     

    Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που με εμπιστεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Ήμουν είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα τους. Ελπίζω στις επόμενες εκλογές ο κόσμος να καταλάβει ποιος πραγματικά παλεύει για το δίκαιο των πολλών και να μην αφήσει την τύχη του τόπου σε μία αλαζονική και αυταρχική κυβέρνηση.

     

    Όσο για εμένα τα αριστερά ιδανικά είναι στάση ζωής και φυσικά αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Δεν έχω καμία πίκρα που δεν επανεκλέχθηκα Βουλευτής, ίσα ίσα που χαίρομαι που θα αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στην ευλογημένη μου τέχνη, το θέατρο, και θα ξανανταμώσω με όλους σας μέσα από αυτή.

     

    Σας ευχαριστώ, ακόμα μία φορά, για την αγάπη που μου δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Να ξέρετε ότι είναι μια αμοιβαία αγάπη».




text
  • Ο Βελόπουλος καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να μην εμφανιστούν στις εκκλησίες και προκαλέσουν ένταση στο ποίμνιο. Η επιτομή του χριστιανικού λόγου


    25 Απριλίου 2024, 11:30