• Γιατί ο Γεωργιάδης έβγαλε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες εκτός «καλαθιού του νοικοκυριού»;

    Είχε δεν είχε, ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης κατάφερε να γίνει ένα είδος Αϊ-Βασίλη με γραβάτα: ανακοινώνει φθηνά –λέμε τώρα– καταναλωτικά αγαθά, βάζει και βγάζει προϊόντα από το περίφημο «καλάθι του νοικοκυριού», τσεκάρει ποιο σουπερμάρκετ ήταν «naughty» και ποιο «nice». Την Τετάρτη, μάλιστα, ανακοίνωσε το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη», με παιχνίδια σε κάποια έκπτωση, καθώς και το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού».

     

    Πέρα όμως από την κωμική διάσταση –κορυφαίος υπουργός που ασχολείται με επενδύσεις σαν το Ελληνικό, να εξηγεί αν στο «καλάθι του Αϊ-Βασίλη» θα υπάρχουν παιχνίδια με τουβλάκια ή κούκλες– υπήρξε και μια στιγμή που τον έκανε bad Santa: ο κ. Γεωργιάδης εξαίρεσε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα από το «καλάθι του νοικοκυριού».

     

    «Είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το να θα περιλάβουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Με δική μου απόφαση δεν θα τα συμπεριλάβουμε για να μην έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό με ζαχαροπλαστεία και φούρνους», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, προκαλώντας ένα σοκ τόσο στους κουραμπιεδάκηδες όσο και στους μελομακαρονάκηδες.

  • Ο Καμπόσος εκβίασε την επιστροφή του στη ΝΔ - και έφαγε «πόρτα»

    Τον δήμαρχο Αργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, δεν μπορεί, θα τον ξέρετε. Πέρα από το ότι εκλέγεται εδώ και πολλά χρόνια, επενδύοντας σε διάφορες τοπικές φανφάρες –πχ ότι η Lamborghini ονόμασε τα πορτοκαλί μοντέλα της από το πορτοκαλί του Αργους–είναι αυτός που μεταξύ άλλων εξανάγκασε το 2018 τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον διαγράψει από τη ΝΔ μετά από ένα αντισημιτικό ξέσπασμα κατά του τότε δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

     

    Παρά τη διαγραφή του βέβαια από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καμπόσος επανεξελέγη θριαμβευτικά στις εκλογές του 2019, από την πρώτη Κυριακή μάλιστα, όμως ο καημός του έμεινε.

     

    Ετσι, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη τη Δευτέρα, ο δήμαρχος κατάφερε να χωθεί κάπου στην ομήγυρη, να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του και να αποφανθεί, με ανάρτησή του στο Facebook, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζει την άρση της διαγραφής του.

     

    Ομως δεν είναι ακριβώς έτσι.

     

    Εγραψε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» της Τρίτης:

     

    «Από… μόνος του προανήγγειλε την επιστροφή του στη ΝΔ ο δήμαρχος Αργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε διαγράψει το 2018 για μια αντισημιτική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. Που ήταν μόνο μια αφορμή, καθώς ο εν λόγω είχε καταφέρει να αποκτήσει πανελλήνια δημοσιότητα με τις αμφιλεγόμενες (για να το θέσω πολύ ευγενικά) δηλώσεις και αναρτήσεις του. Από τότε βέβαια ο Καμπόσος όλο και προσπαθούσε να ξαναβρεθεί στο κόμμα αλλά χωρίς επιτυχία. Βρήκε λοιπόν ευκαιρία με την παρουσία του Μητσοτάκη στην Τρίπολη να πάει και να τον χαιρετήσει. Και την επόμενη μέρα να διαρρεύσει σε τοπικό μέσο ότι ο Πρωθυπουργός “ενέκρινε” την επιστροφή του στην παράταξη. Φυσικά πηγές του Μαξίμου διέψευσαν αμέσως την “είδηση”, οπότε του εύχομαι να το πάρει το μήνυμα αυτή τη φορά…»




text
  • Ελα πολικέ αεροχείμαρρε να βγουν οι γαύροι να χορεύουν στη βροχη!


    19 Απριλίου 2024, 06:43