• Πάλι συνέφαγαν ο Καραμανλής με τον Σαμαρά

    Κατ’ αρχάς να πούμε ότι το να φάει κάπου ένα βράδυ ο πρώην Πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αλ. Καραμανλής –ένας πολιτικός του οποίου η όρεξη είναι παροιμιώδης– δεν είναι είδηση. Είδηση είναι όμως ότι συνέφαγε σε ρεστοράν της Κηφισιάς με τον διάδοχό του στην αρχηγία της ΝΔ και επίσης πρώην (Πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος) Αντώνη Σαμαρά.

     

    Η χρονική σύμπτωση του δείπνου το βράδυ της Τετάρτης –εν όψει, δηλαδή, της εκδήλωσης στο Παλλάς την ερχόμενη εβδομάδα για τη λειτουργία του «Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς» και βεβαίως των εκλογών που «μύρισαν»– είναι που κάνει τη συνάντηση ακόμα πιο σημαντική.

     

    Σημαντική σε βαθμό που να αναφερθεί από δύο εφημερίδες, καθώς, εκτός των άλλων, οι δύο «εγγυητές της σταθερότητας» του κόμματος είχαν φάει μαζί και τον περασμένο Σεπτέμβριο στον «Βράχο» της Κρήνης, μετά τη ΔΕΘ.

     

    Η μεν «Καθημερινή» έγραψε τα απολύτως τυπικά, στη στήλη «Θεωρείο»:

     

    «Νέο δείπνο, ύστερα εκείνο στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, έλαβε χώρα χθες το βράδυ στα βόρεια προάστια. Η πρωτοβουλία του δείπνου ανήκε στον Αντώνη Σαμαρά και ήταν σε ανταπόδοση του δείπνου της Θεσσαλονίκης. Το δείπνο έρχεται μόλις μία εβδομάδα πριν από τα επίσημα εγκαίνια του “Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς”, που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Δεκεμβρίου».

     

    Ο «Μικροπολιτικός», όμως, στα «Νέα», ήταν κάπως πιο αναλυτικός:

     

    «Τυπικώς, το δείπνο που είχαν χθες το βράδυ στην Κηφισιά ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κώστα Καραμανλή, θα μπορούσε να αποτελεί μια συνηθισμένη συνάντηση δύο πρώην πρωθυπουργών από τον ίδιο κομματικό χώρο για την ανταλλαγή απόψεων περί των γενικότερων εσωτερικών και διεθνών εξελίξεων. Πολύ περισσότερο αφού στην τελευταία ΔΕΘ τα είχαν ξαναπεί τρώγοντας, με πρωτοβουλία του Καραμανλή. Η πρόσκληση για το χθεσινό δείπνο, άλλωστε, έγινε από τον Σαμαρά, σε ανταπόδοση του δείπνου στη Θεσσαλονίκη.

     

    »Δεν έχω αμφιβολία, ωστόσο, ότι χθες στην Κηφισιά το μενού ήταν πλουσιότερο, με έμφαση και στα εσωκομματικά, ενώ ως… επιδόρπιο προεξοφλώ ότι σερβιρίστηκε η επικείμενη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση παρουσίασης του ομώνυμου ιδρύματός του. Περιμένω να δω εάν ο Καραμανλής θα δηλώσει παρών στο “Παλλάς” στις 7 Δεκεμβρίου».

     

    Τώρα τι μπορεί πραγματικά να συζητήθηκε πάνω από ένα δυο καλά πιάτα; Οι εκλογές σίγουρα, όλοι τις συζητούν. Ο καιρός αναπόφευκτα –δύσκολο βράδυ για να βγεις έξω με τόση βροχή. Ισως όμως να συζητήθηκε και το προσωπικό πολιτικό μέλλον των συνδαιτυμόνων, αν π.χ. θα είναι ξανά υποψήφιοι βουλευτές ή θέλουν να διεκδικήσουν κάποιο άλλο αξίωμα.

  • Ο σάκος που παρέδωσε ο Πατούλης είχε κάτι το φροϋδικό

    Κανονικά θα ήταν μια συνηθισμένη δράση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, που θα έπρεπε να περάσει εντελώς απαρατήρητη –το σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής ανέφερε, άλλωστε, τα εξής βαρετά:

     

    «Με τέσσερα σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1.277 καφέ κάδους, ενισχύθηκε σήμερα ο Δήμος Ιλίου από την Περιφέρεια Αττικής. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

     

    »Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με το δήμο Ιλίου και την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης και την υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων».

     

    Ομως αυτή η δράση δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη, αν και όχι ακριβώς για τους λόγους που θα επιθυμούσε κάποιος επικοινωνιολόγος του κ. Πατούλη.

     

    Αιτία ήταν η γραφιστική «έμπνευση» για τον σάκο με το εδαφοβελτιωτικό, το οποίο παρέδωσε ο κ. Πατούλης στον δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζανέτο. Μια εικόνα κομψοτέχνημα μεν –αν συνδυαστεί με το μήνυμα «επιστρέφουμε στη φύση όσα της ανήκουν»–, αλλά κατά κάποιους, είχε κάτι το φροϋδικό, αν όχι το πολύ kinky.

  • Ο Μπακογιάννης τα «άκουσε» από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή για την «τριτοκοσμική» Αθήνα

    To θέμα είναι πολύ σοβαρό και εκτός ορίων της πολιτικής ελαφρότητας – παρά μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης βαυκαλιζόταν για το διεθνές προφίλ της πρωτεύουσας στο «2022 Mayors Summit» και σκηνοθετούσε την αδελφοποίηση της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη, στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός περιέγραφε την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη.

     

    Μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, άφησε σαφείς αιχμές για την κατάσταση στην Αθήνα, χρεώνοντας πολλά από τα προβλήματα στον Δήμο της Αθήνας, δηλαδή στον δήμαρχο.

     

    Ο Κώστας Καραμανλής κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή για την κατάσταση στην πρωτεύουσα και εκτόξευσε «πυρά» κατά του κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι τα πεζοδρόμια αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων.

     

    «Και ο Δήμος πρέπει να σκύψει πάνω από αυτά τα προβλήματα. Η κατάσταση, που αυτή τη στιγμή επικρατεί στους δρόμους του Δήμου Αθηναίων, θα έλεγα ότι είναι τριτοκοσμική για τα ΑμεΑ. Οχι απλά δεν τους διευκολύνει, αλλά τους δημιουργούμε και εμπόδια».

     

    Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ακόμα ότι δυστυχώς όσο κι αν ο νομοθέτης αυστηροποιήσει τους κανόνες υπάρχει ένα ζήτημα. «Το ζήτημα είναι ποιος θα εφαρμόσει αυτόν τον νόμο. Και εδώ βλέπουμε ότι τόσο η Δημοτική Αστυνομία όσο και η Τροχαία πρέπει να αρχίσουν να συνεργάζονται, ειδικά στα ζητήματα των ΑμεΑ. Διότι αυτή τη στιγμή, το ζήτημα δεν είναι μόνο να νομοθετήσουμε αυστηρό πλαίσιο. Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί»….




text
  • Ο Στίγκας, των Σπαρτιατών, επαινεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο. Ε, αν έχεις μοιραστεί την ίδια πλατεία σε δένουν οι κοινές εμπειρίες


    24 Απριλίου 2024, 22:27