• Ο Γιαννούλης στο ξέφωτο της αλήθειας: «Η χώρα “έσκασε” στα χέρια του (Γιώργου) Παπανδρέου»

    Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε βγήκαν ξαφνικά στο ξέφωτο της αλήθειας και ανακάλυψαν ποιος φταίει για τη χρεοκοπία της χώρας είτε στην ανάγκη τους να βρουν ένα πεδίο επικοινωνίας και διαβούλευσης με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να κάνουν τη πολυσυζητημένη «προοδευτική διακυβέρνηση», θα απαρνηθούν ακόμα και τον δεξιό «ήρωά» τους Κώστα Αλ. Καραμανλή.

     

    Το έκανε τη Δευτέρα ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» (Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος) σε πάνελ όπου συμμετείχε επίσης ο Κώστας Κυρανάκης, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ και ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παραδέχτηκε ότι η «χώρα “έσκασε” στα χέρια του (Γιώργου) Παπανδρέου, αλλά χρεοκοπημένη ήταν από το 2009».

     

    Σε κείνο το σημείο, μάλιστα, ο κ. Μάντζος παρότρυνε την ομήγυρη –και τον κ. Κυρανάκη που σιώπησε– να «κόψουν» το συγκεκριμένο απόσπασμα.

     

    «Οχι για τον κ. Γιαννούλη, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε με νόημα, υπενθυμίζοντας στον συριζαίο βουλευτή ότι οι σύντροφοί του το 2015 και νωρίτερα, έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου χρεοκόπησε τη χώρα και την έστειλε στο ΔΝΤ και απέφευγαν να αναφέρουν τις κραυγαλέες ευθύνες της πενταετίας Καραμανλή, όταν η ελληνική οικονομία –τάχα μου «θωρακισμένη»– ξόδευε και δανειζόταν σαν να μην υπήρχε αύριο και έδειχνε στους εταίρους πώς θα διορθώσει τα δημοσιονομικά με σχέδια πάνω σε χαρτοπετσέτες.

     

     

    Σε κάθε περίπτωση, είναι ενδιαφέρον που διατυπώνονται πλέον τέτοιες απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ –μπράβο του τού κ. Γιαννούλη. Ισως σε μια επόμενη φάση να αναρωτηθούν και με ποια λογική –αν όχι λόγω της υπόγειας σύμπραξης με την «καραμανλική» Δεξιά– ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε το 2015 τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ήταν αυτός που μεταξύ άλλων είχε υπογράψει εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, εκτροχιάζοντας τα δημόσια οικονομικά και οδηγώντας ως έναν βαθμό τη χώρα στα βράχια.

  • Η πόζα Μαργαρίτη Σχοινά και Νίκης Κεραμέως σε ράφι με υλικά για παστίτσιο

    Στην Αμερική οι πολιτικοί πρέπει να σφίγγουν χέρια και να φιλάνε μωρά, στην Ελλάδα πρέπει να ποζάρουν μπροστά σε ράφια με τρόφιμα. Εντάξει, δεν είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «έπαθαν» Αδωνι Γεωργιάδη και άρχισαν τις επιθεωρήσεις για τις τιμές του περίφημου «Καλαθιού του Νοικοκυριού», αλλά η πόζα προκαλεί συνειρμούς.

     

    Η αλήθεια είναι ότι οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν στο πωλητήριο ελληνικής καφετέριας των Βρυξελλών, με αφορμή την επίσκεψη της κυρίας Κεραμέως στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν «επί θεμάτων επικαιρότητας» μπροστά σε γάλα εβαπορέ και μπεσαμέλ για παστίτσιο.

  • Μαρκόπουλος: «Πολιτικός Νεάντερταλ» ο Πολάκης

    Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ, βγήκε την Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλου, και αποκάλυψε μερικά από τα παρασκήνια της κατάθεσης του τέως γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη στην επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη Δευτέρα.

     

    Ενα ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, η κατάθεση του κ. Δημητριάδη κράτησε μισή ώρα. Θα περίμενε κανείς ότι ύστερα από τόση πολιτική εκμετάλλευση και σπέκουλα από τον ΣΥΡΙΖΑ –ότι δεν θα προσέλθει καν, ότι ακόμα και αν προσέλθει, δεν θα απαντήσει, επικαλούμενος το απόρρητο– θα έπαιρνε περισσότερο.

     

    Ενα άλλο ενδιαφέρον είναι ότι από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που υποτίθεται ότι ήταν το άμεσα θιγόμενο λόγω της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, έγινε μόλις μία ερώτηση προς τον κ. Δημητριάδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε περίπου 15 και απαντήθηκαν όλες, είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

     

    Ενα τρίτο ήταν η για ακόμη μια φορά χυδαία συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, του γνωστού και μη εξαιρετέου βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει «ηλίθιο» τον κ. Μαρκόπουλο.

     

    Ο τελευταίος επανήλθε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, λέγοντας με νόημα ότι «ο Καραγκιόζης καλό είναι να μένει στο θέατρο σκιών και για παιδιά και όχι να μεταφέρεται στη Βουλή». Για να προσθέσει περιγράφοντας τον κ. Πολάκη ως alter ego του Αλέξη Τσίπρα και χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό Νεάντερταλ».

     

    Να πούμε μόνο ότι οι Νεάντερταλ θεωρείται πως ήταν φιλειρηνικό είδος ανθρώπου.




text
  • Θρύλος, Ολυμπιακός, Τζολάκης!


    19 Απριλίου 2024, 00:54